ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ДОБИЛЕ 670 МИЛИОНА ДИНАРА: До посла уз помоћ државе

Ј.Ж.С.

18. 06. 2021. у 12:44

ЗА мере запошљавања у општинама издвојено је више од 670 милиона динара. Од тог износа 357 милиона издвојено је из средстава Националне службе за запошљавање (НСЗ) за 89 локалних самоуправа, док су градови и општине појединачно дали 313 милиона динара, рекла је министарка за рад, Дарија Кисић Тепавчевић.

ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ДОБИЛЕ 670 МИЛИОНА ДИНАРА: До посла уз помоћ државе

Фото: НСЗ

Према њеним речима основни циљ Стратегије запошљавања је омогућавање једног стабилног и одрживог раста запошљавања које је засновано на знању и достојанственом раду.

- Сваке године повећава се број оних који из свог буџета издвајају новац за ове сврхе. У 2010. било их је свега 10, а последњих година их је више од 100 - рекла је министарка

Зоран Мартиновић, директор НСЗ сматра да се удруживањем средстава које издвајају локалне самоуправе и новца који даје НСЗ постиже већи обухват грађана у оним јединицама локалне самоуправе које су препознале политику запошљавања као један од својих приоритета.

- Постоје два облика сарадње између НСЗ и локалних самоуправа у финансирају акционих планова, један је, да на један динар локалне самоуправе, НСЗ и држава издвајају најмање још толико за мере запошљавања - рекао је Мартиновић. - Други облик сарадње је техничка подршка, која подразумева да општине саме финансирају одређене приоритете у области политике запошљавања.

До сада је са локалним самоуправама потписан 21 споразум који је омогућио издвајање више од 270 милиона динара.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)