УСКОРО ВАКЦИНА ПРОТИВ ИНДИЈСКОГ СОЈА: Творци Спутњика Ве раде на новом цепиву

Novosti online

17. 06. 2021. у 22:45

ТВОРЦИ руске вакцине против вируса корона "Спутњик Ве" (Sputnik V) ускоро ће предложити другим произвођачима вакцина нову инјекцију руске вакцине која је направљена за употребу против индијског соја вируса корона, саопштено је на званичном налогу руске вакцине на Твитеру.

УСКОРО ВАКЦИНА ПРОТИВ ИНДИЈСКОГ СОЈА: Творци Спутњика Ве раде на новом цепиву

Фото: В. Ћирић

Творци "Спутњика Ве" истичу да је будућност на "коктел" вакцинама, односно комбинацији различитих доза вакцина.

- Ускоро ћемо предложити свим произвођачима вакцина да користе дозу наше вакцине против мутација вируса корона - додаје се у саопштењу.

Раније је саопштено да је руска вакцина против вируса корона "Спутњик Ве" (Sputnik V) ефикаснија против делта соја вируса корона откривеног у Индији, него друге вакцине које су објавиле податке о том соју.

Подсетимо, у јуну је генерални директор Руског фонда за директне инвестиције Кирил Дмитријев саопштио новинарима да би се прва тестирања комбинације руске вакцине против короне "Спутњик Ве" и кинеских вакцина могла реализовати у арапским земљама.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт "Гамалеја" у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. 

Ефикасност вакцине износи 97,6 одсто на основу анализе података о 3,8 милиона вакцинисаних држављана Русије, што је више од података које је претходно објавио медицински часопис "Лансет" (91,6 одсто).

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)