ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЗА СРПСКУ НАУЧНИЦУ: Гордана Вуњак Новаковић добила награду Европске организације за петенте

Ј.Матијевић

17. 06. 2021. у 20:53

ПРОФЕСОР доктор Гордана Вуњак Новаковић добила је награду публике на овогодишњем такмичењу које је организовала Европска организација за петенте (ЕПО).

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЗА СРПСКУ НАУЧНИЦУ: Гордана Вуњак Новаковић добила награду Европске организације за петенте

Фото: Приватна архива

За њу је гласало путем друштвених мрежа више од 30.000 људи из целог света. Церемонија и награде су ове године, организоване онлајн због ситуације са пандемијом COVID - 19.

Сви номиновани су пратили додељивање награда, а након што је прочитано да је професорка Вуњак добитник овог признања, она је узбуђено саопштила да није очекивала награду, али да је од срца захвална свима. На питање водитеља програма да ли је икада у детиуњству помишљала да ће бити велики научник она је одговорила:

- Одувек сам била склона науци и док сам се школовала у Србији и док сам студирала на Универзитету у Београду, али и док сам се усавршавала у Бостону - рекла је српска научница.

Током церемоније приликом представљања кандидата професорка Гордана Вуњак Новаковић је представљена као научник из Србије, а водитељ програма јој се приликом укључења, обратио са: "Добро вече" на српском језику.

Награду за животно дело добио је Немац Карл Лео.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)