ГРЧКА МЕЊА УСЛОВЕ ЗА ПРЕЛАЗАК ГРАНИЦЕ: Негативан антигенски тест за држављане са зелене листе - ово су правила за децу

Новости онлајн

17. 06. 2021. у 20:04

ДРЖАВЉАНИ земаља са такозване зелене листе у Грчку ће моћи да уђу са негативним антигенским тестом, саопштио је на данашњој конференцији за новинаре заменик министра цивилне заштите Никос Хардалиас.

ГРЧКА МЕЊА УСЛОВЕ ЗА ПРЕЛАЗАК ГРАНИЦЕ: Негативан антигенски тест за држављане са зелене листе - ово су правила за децу

Фото ЕПА

Деца до 12 година старости која долазе из земаља са зелене листе моћи ће да уђу у Грчку без негативног ПЦР теста на корона вирус.

Европска унија вратила је јуче Србију на зелену листу.

Нове мере у Грчкој ступиће на снагу када буду објављене у Служеном листу.

Србија и Грчка потписале су пролетос документ по ком је држављанима Србије који су вакцинисани цепивима против корона вируса доступним у нашој земљи дозвољено да уђу у Грчку без одласка у карантин. Потребно је да имају поврду о завршеној вакцинацији (најмање 14 дана пре доласка у Грчку) издату од стране надлежног органа (потврда, поред личних података, треба да садржи тип примљене вакцине и број доза), подсећају на сајту Министарства спољних послова Србије.

Они који нису вакцинисани против корона вируса требало би да обезбеде негативан ПЦР тест, не старији од 72 сата (ослобођена су деца до 6 година старости) или потврду о прележаном ковиду-19 у претходних 2 до 9 месеци пре путовања.

Грци су задржали право да путнике на граничном прелазу насумично тестирају брзим тестом, а уколико је тест позитиван обавезна је кућна изолацији 10 дана у објекту по избору путника или оном који буде одређен од стране грчких надлежних органа о трошку грчке државе.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)