ЗА ВОЛОНТЕРЕ КОЈИ СУ ПОМАГАЛИ У ИМУНИЗАЦИЈИ: Захвалнице уечницима 27 медицинских школа

Љ.Б.

17. 06. 2021. у 15:51

У ЗНАК захвалности за врлине и одговорност које су показали, Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је захвалнице ученицима 27 медицинских и сродних средњих школа, који су волонтерски помагали у процесу имунизације током пандемије КОВИД 19.

ЗА ВОЛОНТЕРЕ КОЈИ СУ ПОМАГАЛИ У ИМУНИЗАЦИЈИ: Захвалнице уечницима 27 медицинских школа

Фото: З. Глигоријевић

Захвалнице је добило 747 ученика који су били укључени у процес имунизације. Они су кроз ангажовање у овим процесима јачали медицинску етику, професионално се оспособљавали и за овакве ситуације и пружали помоћ друштвеној заједници и медицинским радницима.

- Хуманост, јединство, племенитост, пожртвованост и колегијалност су врлине које красе ове ученике и њихове професоре. Браво децо, браво професори - поручио је министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Волонтирали су ученици из овох школа: Медицинска школа Зрењанин, Хемијско - медицинска школа Вршац, Средња - медицинска школа "Др Ружица Рип" Сомбор, Средња медицинска школа Суботица, Медицинска школа "7. Април" Нови Сад,Медицинска школа "Београд" Београд, Зуботехничка школа, Београд, Медицинска школа Београд, Звездара, Средња медицинска школа "Милутин Миланковић" Београд, Фармацеутско - физиотерапеутска школа Београд, Медицинска школа "Надежда Петровић" Земун, Медицинска школа са домом ученика "Сестре Нинковић", Крагујевац,Медицинска школа "Данило Димитријевић" Ћуприја, Медицинска школа Ужице и Средња стручна школа "Милош Црњански" Кикинда.

Министарсво је упутило захваност и матуранткињи Школе за дизајн из Београда Нади Томић, која је израдила идејно решење за захвалнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)