НИСАМ КРИВ, ИДЕМ У ПЕНЗИЈУ: Огласио се Ненад Прокић о оптужбама за узнемиравање

Д. Б. М.

16. 06. 2021. у 15:05

У ПИТАЊУ је осветничка кампања. Уосталом, ја више и не предајем на Факултету драмских уметности, школска година је заврсена и после лета званично одлазим у пензију. То сам најавио пре целог овог случаја.

НИСАМ КРИВ, ИДЕМ У ПЕНЗИЈУ: Огласио се Ненад Прокић о оптужбама за узнемиравање

ФОТО: Принтскрин

Овако за "Новости" професор драматургије Ненад Прокић (1954) коментарише саопштење Студентског парламента ФДУ у коме се тврди да је научно-наставно веће овог факултета установило да је он прекршио етички кодекс и правила понашања. Наиме, Етичка комисија ФДУ реаговала је на пет пријава за сексуално узнемиравање од стране Прокића које се односе на период од 1997. до 2020, али је само једна могла бити процесуирана јер се тиче актуелне студенткиње.

Професор за наш лист, пак, каже да је "реч о старим пријавама а не новим као што изгледа из објављеног текста".
- Наставно-уметничко веће је одлучило да се не примењују никакве санкције према мени, дакле ни интерна ни јавна опомена - тврди. - Организатори хајке су тиме незадовољни и инструментализују студенте, износећи оптужбе из пријава које нису процесуиране, па према томе ни мени предочене. Притом их користе као да су чињенице.

Прокић најављује да ће његови адвокати тражити ко је потписао писмо у име Студентског парламента, јер је он одговорно лице.

- Доказ да је хајка је то што је само моје име процурело, а не и других професора -каже Прокић. - Ово је поновљени покушај да ме дискредитују. На ФДУ се појавио феминистички стаљинизам. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)