ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ У ВЛАДИ СРБИЈЕ - МОЗЗАРТ ПОДРЖАВА ПЕТ ПРЕДУЗЕТНИЦА СА ПО 10.000 ЕВРА!

Промо

15. 06. 2021. у 16:00

КОМПАНИЈА Моззарт у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Координационим телом за родну равноправност, објавила је Јавни позив за доделу бесповратних средства у укупном износу од 50.000 евра

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ У ВЛАДИ СРБИЈЕ - МОЗЗАРТ ПОДРЖАВА ПЕТ ПРЕДУЗЕТНИЦА СА ПО 10.000 ЕВРА!

Фото: Моззарт

Буди предузетница, буди победница – конкуриши за 10.000 евра подршке свом бизнису! Компанија Моззарт у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Координационим телом за родну равноправност објавила је данас Јавни позив за доделу бесповратних средства у укупном износу од 50.000 евра, односно по 10.000 евра за пет незапослених жена са најбољим бизнис идејама. Протокол о сарадњи у Влади Србије потписали су проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, проф др. Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност и Слободан Продановић, генерални директор компаније Моззарт.

Циљ ове акције је економско оснаживање жена, промоција родне равноправности, развој и промоција предузетничког духа и подстицање предузетништва код незапослених жена, посебно у неразвијеним срединама, као и унапређење ефикасности и институционалне подршке пословању и развоју жена предузетница.

Фото: Моззарт

Рок за подношење Захтева за доделу бесповратних средстава за подршку отпочињању сопственог бизниса је 30 дана од дана објављивања позива, односно до 15. јула 2021. Све информације о условима учешћа, потребној документацији за конкурисање и начину пријављивања прочитајте ОВДЕ.

“Економска независност један је од главних предуслова за равноправност“, рекла је проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и подсетила да је Стратегијом запошљавања за период 2021-2026. године и пратећим Акционим планом предвиђен низ конкретних мера усмерених ка побољшању положаја жена на тржишту рада, а поготово оних из најосетљивијих категорија: “У прошлости су жене, на жалост, врло често биле изложене различитим препрекама због чега нису могле максимално да се испољавају у многим сферама друштвеног живота. Међутим, такво време је иза нас и сада треба да покажемо не само да смо равноправне, већ и да смо боље у многим сферама и активностима”.

Компанија Моззарт у сарадњи са Координационим телом реализује и акцију “Стоп насиљу над женама”, у коју су се укључило више од 600 спортиста.

Фото: Моззарт

“Од свог оснивања 2014. године Координационо тело за родну равноправност сарађује са друштвено одговорним компанијама. Једна од њих је свакако Моззарт и ово је само један у низу пројеката који заједно реализујемо а који је намењен економском оснаживању жена и подршци женама, будућим предузетницама да покрену свој бизнис. Моззарт ће донирати укупно 50.000 евра за најбоље пословне идеје", изјавила је потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, након потписивања споразума.

Подршка обухвата  бесповратну помоћ за финансирање најбољих пословних идеја, на основу достављеног Захтева за доделу средстава за самозапошљавање у којем је описан предлог пројекта за покретање и вођење посла.

Компанија Моззарт обезбедиће и медијску, маркетиншку и логистичку подршку одабраним пројектима.

“Покренули смо овај пројекат са циљем економског оснаживање жена, промоције родне равноправности, развоја и промоције предузетничког духа и подстицања предузетништва код незапослених жена, посебно у неразвијеним срединама. Желимо да помогнемо женама да буду економски независне, а осим финансијске помоћи, пружићемо им подршку и у маркетиншкој, односно медијској промоцији”, поручио је Слободан Продановић, генерални директор компаније Моззарт.

О правилно поднесеним захтевима и пословним идејама ће одлучивати петочлана Комисија коју ће чинити представници Министарства за рад, запошљавања, социјална и борачка питања, Координационог тела за родну равноправност и компаније Моззарт.

Захтеви којима буду додељена бесповратна средства биће јавно објављени на веб сајтовима компаније Моззарт, Министарства за рад запошљавање, борачка и социјална питања и Координационог тела за родну равноправност, најкасније 30 дана од дана истека рока за подношење Захтева за доделу бесповратних средстава у Јавном позиву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)