СПРЕМНИ И МЛАДЕНЦИ И САЛЕ: Београдски угоститељи у приправности, чекају матуранте, сватове и њихове госте

С. В.

15. 06. 2021. у 10:22

БЕОГРАДСКИ угоститељи и власници сала за прославе спремни су да дочекају младенце, госте и матуранте. Готово сви викенди у јулу, августу и септембру одавно су резервисани, а телефони менаџера не престају да звоне и даље, јер се тражи термин више.

СПРЕМНИ И МЛАДЕНЦИ И САЛЕ: Београдски угоститељи у приправности, чекају матуранте, сватове и њихове госте

Фото А. Станковић

Према речима Бошка Бубање из ресторана "Дајмонд гарден", будући брачни парови су посебно заинтересовани за прославе у јулу, поготово они који из иностранства долазе у Србију на одмор.

- Сви термини до септембра су попуњени. Ми смо само чекали сигнал надлежних да нам дозволе да радимо, после 15 месеци колико су трајале забране прослава - истиче Бубања. - Замолили смо младенце да питају своје госте да ли су вакцинисани или су преболели корону и у 97 одсто случајева био је неки од та два одговора. Незнатан број потенцијалних званица се изјаснио да још увек није спреман да присуствује било каквој врсти славља.

И у "Епик ивент центру" слично стање. Кажу да су слободни термини за прославе венчања одавно "планули", те се надају да ће све бити реализовано онако како је планирано, али уз поштовање усвојених прописа.

- Прва прослава би могла да се организује већ у суботу, ако све буде како треба - кажу из овог центра за организовање славља.

- Надамо се да неће требати много времена да се прописи ускладе са праксом. Звали су нас и директори неких средњих школа како би се распитали под којим условима би могли да организују прославу матуре. Много смо изгубили на свим пољима за време пандемије, те верујемо да ћемо бар део успети да надокнадимо.

ГУЖВА И ЗА УЛЕПШАВАЊЕ

ИКИДАЊЕ забране прослава усијао је телефоне не само власника сала, већ и матичара, али и фризера, шминкера и осталих који се баве улепшавањем. Свечане хаљине, одела, ципеле и ташнице поново се траже у бутицима, а појачано је интересовање за цветне аранжмане и декорације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)