КОРОНА ПРЕСЕК: Погледајте најновије податке о епидемиолошкој ситуацији у Србији

Novosti online

14. 06. 2021. у 16:03

КАКО показује најновији корона пресек, у Србији је заражено 124 особe у последња 24 часа, од тестираних 8.287 људи.

КОРОНА ПРЕСЕК: Погледајте најновије податке о епидемиолошкој ситуацији у Србији

Фото: В.Н.

На жалост, битку са короном изгубило је  8 пацијената.

На респираторима се налази  24 пацијената.

Будући да бројке у Србији настављају да падају, а данас би требало да буде одржана и седница Кризног штаба на којој се очекује да се донесе одлука о додатном попуштању мера. Да ли ће бити дозвољена организација матура, свадби и других прослава и окупљања, уз одређене епидемиолошке мере, знаће се пошто епидемиолози усагласе своје ставове.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић рекао је данас да је ситуација са ковидом је боља него што је била, имаћемо још проблема, а видећемо хоћемо ли после лета имати талас, можда блажи него што је био.

- Треба нам још доста тога да би постигли колективни имунитет. Добро је што је код младих кренула вакцинација - рекао је он.

Педијатар, доктор Саша Милићевић напомиње да је вакцинација деце изузетно осетљива тема, јер је дечији организам за разлику од одраслих, у фази развоја.

- Испитивања трају од самог почетка, када су почела испитивања и за нас. То је једна осетљива тема, опипљива јер је дечији организам другачији, он је у развоју, и треба уклопити термине када је најбоље да се то уради - рекао је др Милићевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)