ОВО СУ ЦЕНЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Ако се спремате за одлазак на море ово морате знати!

Новости онлине

13. 06. 2021. у 20:10

ЛЕТЊА туристичка сезона у Црној Гори је почела, истина стидљиво, али се на плажама већ башкаре туристи, махом из Србије и континенталних градова Црне Горе.

ОВО СУ ЦЕНЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Ако се спремате за одлазак на море ово морате знати!

Фото: Н. Фифић

Држављанима Србије није постављен никакав услов приликом преласка границе у смислу ПЦР тестирања или доказа о прележаном ковиду-19 или потврди о вакцинацији против корона вируса, што ће засигурно бити плус црногорским туристичким властима да додатно привуку туристе из Србије.

Они који планирају да крену на одмор пут Црне Горе, посебно у властитој режији, без претходно уплаћеног аранжмана преко туристичких агенција, увелико се распитују о ценама које ће их дочекати на црногорској обали плавог Јадрана.

На почетку сезоне цене су, како су и обећали туристички званичници Црне Горе, пристојне и прилагођене просечно платежном туристи.

ЦЕНЕ СМЕШТАЈА У ЦРНОЈ ГОРИ

Примера ради, простран лепо уређен апартман у Доброти код Котора у јуну кошта 25 евра дневно, а може да прими четворо гостију.

У Херцег Новом цене апартмана за 4 особе се крећу од 30 до 50 евра, у зависности од близине плаже, опремљености апартмана и величине.

У Будви, која је омиљена дестинација туристима из Србије, трокреветни апартман са додатним помоћним лежајем у јуну може да се изнајми за 35 евра, док је цена оних пространијих, луксузнијих и до стотину евра дневно.

У Петровцу је цена трокреветног апартмана у јуну од 30 евра па навише, док је у Сутомору цена традиционално нижа и креће се од 25 евра за трокреветни лепо опремљен апартман удаљен стотинак метара од Улице Ива Новаковића, односно од градске плаже.

У Бару и Улцињу цене су шаренолике; четворокреветни апартман са терасом, одвојеном спаваћом собом и кухињом, опремљен новим намештајем, клима-уређајем и плазма ТВ-ом може да се изнајми за 40 евра. У цену је урачунат и паркинг у дворишту виле.

ПЛАЖНИ МОБИЛИЈАР И ПАРКИНГ

Када је реч о плажном мобилијару, цене такође “шарају” у зависности од места до места.

Тако је, примера ради, на плажи Плави хоризонти, једној од најлепших пешчаних плажа на Црногорском приморју, изнајмљивање сунцобрана и две лежаљке 15 евра дневно. Цена је оправдана близином Порто Монтенегра, ексклузивног летовалишта за госте са дубоким џепом.

Плажни мобилијар за сада је на Жањицама бесплатан.

На плажи Јаз две лежаљке и сунцобран коштају 10 евра, колика је цена и у Будви, Рафаиловићима, Сутомору, Петровцу, Бару и Улцињу.

У сваком већем месту на Црногорском приморју постоје градске плаже где је могуће само спустити пешкир, без изнајмљивања лежаљки и сунцобрана.

Они који долазе аутомобилом на Плаве хоризонте требало би да плате паркинг 3 евра, док је паркинг на Јазу за сада бесплатан.

 
ПАЛАЧИНКА 1, РУЧАК ОД 3 ЕВРА

Када је реч о ценама хране и пића, и оне су у рангу претпрошлогодишњих. Еспресо кошта од 1,20 евра у Сутомору, 1,60 на плажи Жањице, 1,70 на Великој плажи у Улцињу, а 3 евра на Плавим хоризонтима и у локалним кафићима у Будви.

Лименка газираног пића кошта од 1,8 евра у Сутомору, 2,20 евра у Петровцу, а 3 евра на Плавим хоризонтима и у Будви. У зависности од ексклузивитета локала, и цене иду навише.

Цене у ресторанима брзе хране сличне су београдским - пљескавица кошта 1,80 евра, пуњена 2,5 евра, а пилеће бело месо у сомуну или тортиљи 3 евра.

Цене куваних јела крећу се од 3 до 7 евра по порцији, а салата од 1,5 до 4 евра. Пица на парче је од 1 евро, колико кошта у Сутомору, до 3 евра у Будви, док је пица у пицерији од 6 до 12 евра.

Палачинка кошта 1 евро, колико и кесица кокица; нешто су скупље америчке крофнице, за које би требало издвојити 1,5 евра. Колачи у посластичарницама коштају од 2 евра, а воћни купови су дупло скупљи.

(Ало.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)