ВЕСИЋ ПРИПРЕМИО ЗАХТЕВЕ ЗА КРИЗНИ ШТАБ: Продужено радно време и жива музика у угоститељским објектима

Novosti online

13. 06. 2021. у 10:01

ЗАМЕНИК градоначелника Горан Весић рекао је да је у Београду закључно са јучерашњим даном вакцинисано 52 одсто пунолетне популације, односно 723.549 лица, ревакцинисано 654.558 што је 47 одсто пунолетне популације.

ВЕСИЋ ПРИПРЕМИО ЗАХТЕВЕ ЗА КРИЗНИ ШТАБ: Продужено радно време и жива музика у угоститељским објектима

Фото И. Маринковић

– Од почетка масовне имунизације у Београду је до сада дато 1.378.000 вакцина. У популацији између 65 и 74 године већ смо прешли 81 одсто, то значи да смо у неким општинама у популацији преко 65 година прешли и 90 процената, а са онима који су прележали корона вирус то је готово потпуна заштита. Сада је фокус на млађима, од 18 до 30 година, у Београду је ситуација боља него у другим деловима Србије и ми смо на око 22 одсто, али то је недовољно и трудимо се да их мотивишемо – прцизирао је Весић.

Према његовим речима, сутра је седница Кризног штаба, а Београд је припремио неколико захтева које је упутио Кризном штабу у вези са попуштањем мера.

– Наши захтеви су да се продужи радно време угоститељским објектима до 01 сат, да се дозволи музика до 24 сата, омогући извођење живе музике уз поштовање свих мера, Градски завод за јавно здравље је пре неколико месеци прописао мере како жива музика може да се изводи. Један од захтева је и да се дозволи извођење наставе у природи, дозвола да се одржавају матуре уз поштовање свих протокола Градског завода за јавно здравље. Очекујемо да се донесе одлука да се од 21. јуна у Београду, као и у другим локалним самоуправама у којима је вакцинисано више од 50 одсто људи, омогући одржавање конгреса, концерата, свадби, јавних догађаја који до сада нису могли да се одржавају, такође уз поштовање прописаних мера. Градски завод за јавно здравље у договору са Градом Београдом, Новим Садом и инвент индустријом прописо је мере за сваки од одвих догађаја – закључио је заменик градоначелника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)