ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ УПОЗОРАВА НА ТИХИ ГЕНОЦИД: Морамо одмах да кренемо у акцију да нам се не понови Јасеновац

Новости онлине

10. 06. 2021. у 22:22

ДИРЕКТОРКА Института за онкологију и радиологију Србије професор др Даница Грујичић нагласила је да је током агресије НАТО-а почињен екоцид, али да од тада траје тихи геноцид на целом Балкану.

ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ УПОЗОРАВА НА ТИХИ ГЕНОЦИД: Морамо одмах да кренемо у акцију да нам се не понови Јасеновац

Фото ВН

Навела је да је коришћена муниција са осиромашеним уранијумом, касетне бомбе које су забрањене, гађане су привредна и хемијска постројења, а налогодавци су знали да ће доћи до еколошке катастрофе.

– Против Србије и Црне Горе вођен је хемијски и нуклеарни рат, а смртност од малигних болести расте у готово свим балканским земљама. Нажалост, у доказивању свега овога изостала је ефикасност државе – поручила је др Грујичић, наводећи да не смемо више да одлажемо испитивање последица НАТО бомбардовања.

Она каже да је две деценије након бомбардовања могуће доказати узрочно-последичну везу између агресије и пораста оболелих од малигних и ретких болести, рођења деце и животиња с различитим деформитетима.

– Да нам се не би поновио Јасеновац, морамо почети та истраживања сада и наставити их за 10, 20, 40 година јер ће последице бити видљиве генерацијама уназад – поручила је Грујичићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)