ФРАНЦУСКА ОТВОРИЛА ГРАНИЦЕ ЗА СРПСКЕ ДРЖАВЉАНЕ: Ово су услови које треба да испуне

Танјуг

09. 06. 2021. у 19:08

СПИСКУ земаља у које држављани Србије могу да уђу под условом да су примили обе дозе вакцине против корона вируса, које је одобрила Европска агенција за лекове, придружила се и Француска, објављено је данас на сајту Министарства спољних послова.

ФРАНЦУСКА ОТВОРИЛА ГРАНИЦЕ ЗА СРПСКЕ ДРЖАВЉАНЕ: Ово су услови које треба да испуне

Фото Y. Caradec

Како се наводи на сајту, држављани Србије могу да уђу у Француску под условом да су ревакцинисани једном од вакцина које је одобрила Европска агенција за лекове, најмање две недеље пре путовања у случају да су примили вакцине компанија Фајзер, Модерна и АстраЗенека, односно четири недеље после вакцинације вакцином Џонсон и Џонсон.

Уз то потребан је негативан ПЦР тест не старији од 72 сата или негативан антигенски тест не старији од 48 сати.

Путници који нису вакцинисани, односно ревакцинисани једном од вакцина одобрених у ЕУ, мораће уз негативан ПЦР или антигенски тест да приложе и један од следећих доказа: доказ о регулисаном боравку у Француској или некој од земаља ЕУ, доказ да су носиоци студентске или визе за дужи боравак или доказ да су здравствени радници или истраживачи који у Француску долазе ради обављања своје професије.

Међу доказима које би требало да приложе је да су запослени у сектору транспорта (поморци, возачи камиона), доказ да су носиоци дипломатских или службених пасоша, доказ да њихово путовање подразумева транзит преко једног од аеродрома у Француској до 24 часа.

Невакцинисани путници који долазе из Србије и других „наранџастих“ земаља могу бити подвргнути насумичном антигенском тесту при уласку у земљу и биће им одређена мера самоизолације у трајању од седам дана, наводи се на сајту Министарства спољних послова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)