ЗБОГОМ ГУЖВАМА И ЧЕКАЊУ НА ШАЛТЕРИМА ЈАВНЕ УПРАВЕ: На порталу уз 1.600 административних поступака и обрасци

С. Б.

08. 06. 2021. у 19:15

РЕГИСТАР административних поступака на порталу рап.еуправа.гов.рс почео је данас да ради, а у њему се тренутно налази списак више од 1.600 поступака, односно услуга које јавна управа, пружа привредним субјектима.

ЗБОГОМ ГУЖВАМА И ЧЕКАЊУ НА ШАЛТЕРИМА ЈАВНЕ УПРАВЕ: На порталу уз 1.600 административних поступака и обрасци

Илустрација / Фото Depositphotos

Доступни су и обрасци захтева и информације о потребној документацији коју прилажу уз захтев, броју рачуна и износу таксе или одређене накнаде коју треба да уплате, као и све друге потребне информације за упешно подношење захтева.

- Портал ће значити да нема више гужви на шалтерима за добијање неке информације, узимања неког захтева, биће познато који износ таксе и наканде треба да се уплати и на који рачун - рекла је директорка Републичког секретаријата за јавне политике Бојана Тошић. - Регистар, који је од данас јавно доступан, јединствена је база свих административних поступака које спроводи јавна управа. До 2022. планирамо да се у регистру нађу и сви поступци који се односе на грађане, а до краја 2023. и изворни поступци АП Војводине и јединица локалне самоуправе.

Од 1.600 поступака у овом тренутку 27 услуга је дигитализовано. Ту су у питању услуге Управе за дуван и Управе за заштиту биља, а са овим системским и систематичним приступом очекујемо дигитализацију великог броја услуга из овог регистра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)