ИЗАБРАН ДОБИТНИК НАГРАДЕ "МИЛАН ПАНТИЋ": Банићу признање за новинарску храброст

И.М.

08. 06. 2021. у 15:41

ОВОГОДИШЊИ добитник награде за новинарску храброст "Милан Пантић" је Владимир Банић, одлучио је жири који чине представници редакције "Вечерњих новости", УНС, НУНС, редакције "Новог пута" из Јагодине и породице Пантић.

ИЗАБРАН ДОБИТНИК НАГРАДЕ МИЛАН ПАНТИЋ: Банићу признање за новинарску храброст

Владимир Банић

Банић је новинар Радио-телевизије Србије од 2004. године, а последњих година живи у Словенији одакле ради као дописник РТС. У протеклих годину дана Банић је извештавао из жаришта пандемије ковида широм света. Успевао је да стигне од Јапана, преко Француске, Италије, Турске, Грчке, па до Израела.

У образложењу жирија наведено је и да је овај репортер извештавао о сукобима у Нагорно Карабаху. Гледаоци јавног сервиса могли су да прате његове извештаје и репортаже о из Газе и Сирије.

- Први је српски новинар који је био у Јапану, информисао је јавност о нашим држављанима заробљеним у карантину, на крузеру "Дајмонд принсес". Извештаје је слао и из Италије, Аустрије, Шведске, Босне и Херцеговине и Хрватске. Из Француске је слао прилоге са наших држављанима који су успели да се евакуишу из Вухана, па су две недеље били у карантину код Марсеља. Када је Израел објавио победу над короном, Банић је стигао и тамо, тек неколико дана пред последње сукобе - наведено је у предлогу.

У конкуренцији су била још четири предлога - Бранко Жујовић, уредник портала суботичке.рс, Ружа Хелаћ, ауторка документарног серијала "Зелена патрола на делу", лист "Јединство" из Приштине и редакција часописа "Ресавски поштоноша".

Награда ће бити додељена у Јагодини, 11. јуна, на 20. годишњицу од убиства новинара "Вечерњих новости" Милана Пантића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)