ДР СТЕВАНОВИЋ УПОЗОРАВА: У сваком тренутку епидемија може да подивља

Танјуг

04. 06. 2021. у 15:39

ПРОГНОЗИРАЊЕ о томе како ће се кретати ток епидемије више пута се није уклапало у оно што се до сада зна о другим болестима па се због тога у сваком тренутку може очекивати да корона подивља и да опет будемо у проблему а најсвежији доказ је Индија, рекао је данас директор Инфективне клинике др Горан Стевановић.

ДР СТЕВАНОВИЋ УПОЗОРАВА: У сваком тренутку епидемија може да подивља

Фото: Принтсцреен

Он је у разговору рекао да је опрез и даље потребан, те да вирус неће нестати сам од себе.

- Ја као инфектолог сам школован да увек очекујем најгори сценарио. Ако се спремимо за њега све друго што се буде десило лако ћемо да пребродимо. Ова болест није побеђена, дружићемо се ми са њом још дуго и у сваком тренутку можемо очекивати да подивља и да опет будемо у проблему, најсвежији доказ нам је Индија - поручио је др Стевановић.

На питање како види масовну имунизацију у Србији и одзив грађана, Стевановић истиче да о значају вакцина мора много више да се говори, те указује на то да су вакцине спасиле највише живота у светској историји.

- Ја бих као клиничар који се налази на репу неуспешне вакцинације и који мора да се укључи у лечење оболелих, рекао да ми не говоримо довољно о вакцинацији. Вакцине су производ медицинске науке који је спасио највећи број живота у историји, оне су нам помогле да победимо болести и да многе од њих ставимо под контролу. Надам се да ће то учинити и са ковидом - рекао је Стевановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)