САСТАНАК ПОВОДОМ ГОДИШЊИЦЕ: Селаковић - Историјско пријатељство Србије и Мексика

Танјуг

31. 05. 2021. у 18:26

МИНИСТАР спољних послова Републике Србије Никола Селаковић разговарао је данас путем видео-линка са министром иностраних послова Сједињених Држава Мексика, Марселом Ебраром Касаубоном, поводом 75. годишњице успостављања дипломатских односа двеју земаља.

САСТАНАК ПОВОДОМ ГОДИШЊИЦЕ: Селаковић - Историјско пријатељство Србије и Мексика

Фото П. Милошевић

Селаковић је подвукао да су односи две земље традиционално пријатељски, утемељени на међусобном разумевању, уважавању и подршци, истиче се у саопштењу Министарству спољних послова.

Шеф српске дипломатије поручио је да је наша земља заинтересована за интензивирање политичког дијалога на високом и највишем нивоу са Мексиком и овом приликом упутио је позив свом колеги да посети Србију.

Он је посебну захвалност изразио на принципијелној позицији Мексика по питању Косова и Метохије.

Најискреније се надамо да ћемо и у будућности уживати подршку Мексика неповредивости територијалне целовитости Србије, истакао је Селаковић и додао да наша земља посебно рачуна на подршку Мексика током његовог мандата несталне чланице СБ УН (2021-2022).

Селаковић је указао да је Србија заинтересована за јачање трговинске и инвестиционе сарадње са Мексиком, посебно издвојивши област наменске индустрије, фармацеутске индустрије, ИТ, телекомуникација, пољопривреде, грађевинарства и енергетике, додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)