ПЉУСКОВИ И ГРМЉАВИНА СТИЖУ У СРБИЈУ: РХМЗ најавио - на удару ће бити ови делови земље

Новости онлајн

27. 05. 2021. у 19:41

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод најавио је нестабилно време које се очекује на југу и југозападу земље у наредна два сата.

ПЉУСКОВИ И ГРМЉАВИНА СТИЖУ У СРБИЈУ: РХМЗ најавио - на удару ће бити ови делови земље

Фото: П. Милошевић

- У наредна 2 часа у области Поморавља, Браничева, као и на југу и југозападу Србије променљиво облачно и нестабилно, повремено с кишом, пљусковима и грмљавином - објављено је на сајту РХМЗ у 19.00 сати.

Фото: Принтсцреен/РХМЗ

Метеоролог Марко Чубрило на свом Фејсбук профилу такође упозорава на временске непогоде: 

- Испред фронта ће уследити дестабилизација атмосфере уз покретање предфронталних нестабилности, претежно над Динарским планинама. Нестабилности ће се затим у југозападној висинској струји испред фронта кретати на североисток доносећи локалну појаву грмљавинских пљускова, који понегде моги бити и врло јаки. Како су температуре и даље релативно ниске, у атмосфери нема енергије за јаке грмљавинско-олујне процесе на ширем простору, али понегде може бити врло обилне кише и појаве туче/града - пише Чубрило на свом Фејсбук профилу.

Фото: Принтсцреен/РХМЗ

У зони фронта, додаје, ветар у окретању на пролазно јак до олујни, северозападни.

- У току ноћи ка петку предфронталне нестабилноти би требало брзо да ослабе, а сам фронт би средишњим, а посебно источним пределима региона донео знатно мање кише. Над већим делом Јадрана, југом Херцеговине и већим делом Србије (осим предела где не

Временска прогноза за седам дана

Наредних седам дана у Србији се очекује променљиво облачно и нестабилно, местимично с кишом и пљусковима с грмљавином, само ће у суботу бити суво време са више сунчаних интервала.

Дневна температура биће испод и око просека.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)