МАЛИ ГАВРИЛО КРЕНУО ПО ЛЕК: Преслатка фотографија - Гаша држи пасош у рукама и шаље нам пуно поздрава

Novosti online

24. 05. 2021. у 20:10

ОСМОМЕСЕЧНИ Гаврило Ђурђевић из Крагујевца за кога је скупљен новац за лек "золгенсма" кренуће вечерас пут Будимпеште где ће примити лек, објављено је на инстграм страници "За Гаврилову победу".

МАЛИ ГАВРИЛО КРЕНУО ПО ЛЕК: Преслатка фотографија - Гаша држи пасош у рукама и шаље нам пуно поздрава

Фото: Принтскрин

- Драги наши саборци, бруји не само Србија, бруји од Гибралтара до Москве - успели смо! Породица вечерас креће за Мађарску, а ми ћемо да славимо. Хвала свима, свима вама, за базаре, лицитације, кутије, уплате, поруке, неизмерну подршку током овог тешког периода. Хвала вам од срца, драги наши људи. Унели сте нам срећу и наду да може бити боље и да са овим првим кораком, наставимо даље и боримо се за Гаврила - наводи се у објави.

Скупљено је довољно новца да буде покривена генска терапија "золгенсма", анализе пре и после примања лека и дозирање стероидима, односно 2.132.000 евра.

- На самом крају, укључила се држава. Остатак новца од 370.000 евра, сносиће Министарство здравља, које ће уплаћивати новац преко предрачуна. Ово је усмено обећање дато породици, са којим се ова акција завршава. Ми у Мађарској отварамо ново поглавље, а ви пратите како напредујемо. Још једном неизмерно хвала и пуно љубави од нас за вас - наводи се у објави на Инстаграму.

Породица је на крају апеловала на државу да размисли о довођењу генске терапије "золгенсма" у Србију.

- Ми сматрамо да имамо довољно добре и стручне лекаре и медицинско особље, односно да не мора да се путује у иностранство на дозирање - наводи се на Инстаграму.

Малени Гаша шесто је дете за које је Србија сакупљала новац и невероватна 2,4 милиона долара.

Фејсбук страница која се бавила прикупљањем новца за малог Гашу објавила је следеће обавештење:

- Време је да се повуку све хуманитарне кутије које су биле намењене за Гаврила. Оне кутије које су постављене од стране породице, биће покупљене данас и наредних дана. Волели бисмо да после акције наставите да прикупљате новац и за другу децу.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)