СРБИЈА ПОД ВЕЛИКИМ ПРИТИСКОМ: Белгија мора пасти у "Чаиру"

Novosti online

03. 07. 2022. у 11:12

"ОРЛОВИ" су довели себе у нелагодну позицију пред дуеле са Грчком, Турском и Великом Биртанијом.

СРБИЈА ПОД ВЕЛИКИМ ПРИТИСКОМ: Белгија мора пасти у Чаиру

FOTO: FIBA.Basketball

Последњу утакмицу утакмицу у првој рунди квалификација за Светско првенство наредне године, које ће се одржати у Јапану, Филипинима и Индонезији, репрезентативци Србије одиграће против Белгије у нишком "Чаиру", (недеља 21 час).


<
Летонија је у четвртак у Риги, у другом полувремену, савладала наш национални тим „рафалном паљбом“ за три поена и контролом скока, што им је донело прво место у групи пред наставак квалификација у августу. Летонија у другу фазу улази са скором 3-1 и бољим међусобним односом у двомечу са Србијом, која сада мора да врати дугове из новембра и победи у Нишу како би са истим односном започела августовски циклус.


Србија је довела себе у нелагодну позицију пред дуеле са Грчком, Турском и Великом Биртанијом, па се победа у Нишу не сме доводити у питање. Уз победе над Турском, која ће сасвим сигурно бити директан конкурент, као и Великом Биртанијом, селекцији Светислава Пешића би и један тријумф над Грцима донео пласман на Мундобаскет, али... 


Калкулације ће морати да сачекају до августа, када ће пред почетак Евробаскета Србија за прве противнике имати, највероватније, Велику Биртанију и Грчку. Надамо се, у најбољем могућем саставу.


Актуелне недаће и проблеме треба решити преко ноћи, у овој ситуацији, како би се у августу репрезентција предвођена Јокићем, Мицићем,Теодосићем, Гудурићем... суочила са противницима у нешто бољој позицији. И тријумфима у добром расположењу отишла на Евробаскет.

НАШ ТИП: H1 (11,5) (квота 1,87)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)