БЕСПЛАТАН КУРС О ЕПИДЕМИЈИ: Милош Биковић као наратор

Б.Б.

02. 03. 2021. у 17:08

САВРЕМЕНИ интердисциплинарни курс "Епидемија", од данас је доступан на бесплатној интернет платформи нет.кабинет.

БЕСПЛАТАН КУРС О ЕПИДЕМИЈИ:  Милош Биковић као наратор

Дигитална Србија

Курс на занимљив начин повезује средњошколска знања о феномену епидемије из угла биологије, хемије, математике и информатике, а кроз њега воде популарно писани текстови, илустрације, квизови и глумац Милош Биковић као наратор у едукативним видео садржајима.  Први овакав курс у Србији настао је у сарадњи Фондације "Петља", Иницијативе "Дигитална Србија" и УНИЦЕФ-а.

- Свет у коме се дешава дигитална револуција је свет који се убрзано мења - рекао је Биковић. - За функционалан и продуктиван живот у таквом свету потребно је адекватно образовање. Разлог зашто сам се одлучио да подржим курс "Епидемија" на платформи нет.кабинет јесте што се управо кроз њега ђаци стимулишу да размишљају и буду креативни, а то су способности које су младим људима потребне да се суоче са сутрашњицом.

"Епидемија" је писана разумљивим језиком и обогаћена је конкретним примерима, везама са тренутном епидемијом, атрактивним илустрацијама и видео материјалима са лабораторијским експериментима како би се ова важна животна тема што више приближила ученицима.

- Можда нико не зна како ће изгледати послови будућности, али је сасвим сигурно да ће деца која се данас школују сутра радити у мултидисциплинарним тимовима - наводи Небојша Ђуђрђевић, директор Иницијативе "Дигитална Србија". - У том смислу, нет.кабинет је важан јер није тек скуп лекција о епидемиолошким феноменима из угла различитих научних дисциплина, већ велики искорак ка прожимању четири школска предмета од којих сваки даје сопствени допринос разумевању кровне теме, што је у овом случају епидемија.

Према речима Деане Костадинове, дирекорке УНИЦЕФ.-а  у Србији, курс брише границе између наставних предмета, наставу премешта у дигитални простор, а ипак омогућава интеракцију међу ученицима и наставницима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)