НАЈЛЕПШИ МАТУРСКИ ПАНО У КИКИНДИ: Креација васпитача из „Плавог чуперка“ заслужује похвалу

Рада Шегрт
Рада Шегрт

21. 06. 2024. у 07:30

У КИКИНДИ се још негује обичај да се слике ученика завршних разреда истакну на заједничким паноима у излозима трговинских и других радњи у центру града.

НАЈЛЕПШИ МАТУРСКИ ПАНО У КИКИНДИ: Креација васпитача из „Плавог чуперка“ заслужује похвалу

Фото: Р. Шегрт

Оваква пракса постоји већ деценијама и излажу се панои великих, малих и најмлађих матураната, односно ученика који завршавају средњу и основну школу, али и деце која ће у септембру поћи у школу, дакле која су "завршила вртић".

Сви паони личе један на други, на великој црној позадини су фотографије, и ретко се који издвоји другачијим изгледом.

То се само понекад догоди, као ове године и за то су се потрудили Милан Вашалић и Соња Киш, васпитачи из вртића "Плави чуперак" Предшколске установе "Драгољуб Удицки". Они су за своју групу малишана направили пано који показује њихову велику кретивност, коју су реализовали уз подршку родитеља.

Тако су у излогу, поред фотографија малих "чуперака" место нашли стари кофер, грамофон, фењер, плишани медо и стара столица, књиге, радио-апарат, огледало и још неколико ситница, због чега привлачи пажњу пролазника.

Свесрдна помоћ родитеља

РОДИТЕЉИ су се, као и увек, радо одазвали и непосредно учествовали у изради делова намештаја, ламинатног паравана, доносили су књиге, рамове, јутане џакове од кафе. Чак се и електричар из оближње продавнице понудио да уради ЛЕД расвету, истакао је Милан Вашалић.

- Заједнички портрет генерације приказује наше четворогодишње дружење и пропутовање кроз најлепши део детињства. Наша професија је позив љубави и заједништва деце, васпитача и родитеља. Такав је и наш пано. Ми смо дали идеју, а реализација је била заједничка. Све је могуће кад се сједине љубав, машта, труд, добра воља, а све подвучено дечјим осмехом - надахнут је, као и увек, Милан Вашалић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ШТА ЋЕ РЕЋИ НОВАК ЂОКОВИЋ КАД ИХ ВИДИ? Овако су аустралијски пливачи дошли у Париз на Олимпијске игре (ВИДЕО)