ПОТОМЦИ СУ НАЈВЕЋЕ БОГАТСТВО: Краљевчанка Вера Петровић прославила свој 100. рођендан

Г. ЋИРОВИЋ

17. 06. 2024. у 12:23

Цео један век је иза мене, прегурала сам преко леђа и претурила свашта, али немам дилему да је потомство највеће богатство. Мој покојни супруг Танаско и ја изродили смо троје деце која су нам подарила шесторо унучића, потом је на свет стигло 11 праунучића и седморо чукунунучади. Срце ми је пуно када се сви окупимо, када деца дођу да ме виде и обиђу. Ништа на свету то не може да замени. Уз све њих и ја се осећам млађе, заборавим и на болести и на године.

ПОТОМЦИ СУ НАЈВЕЋЕ БОГАТСТВО: Краљевчанка Вера Петровић прославила свој 100. рођендан

Г.Шљивић

Ово је, у најкраћем, одговор Краљевчанке Вере Петровић, која је минулог викенда прославила свој 100. рођендан, на питање који је и да ли постоји рецепт за дуг и успешан живот.

- Када се окренеш иза себе, ако нема никога, онда не знаш ни зашто си живео. Е, зато сам ја богата и веома срећна – каже бака Вера.

Г.Шљивић

бака Вера Петровић

Родом из села Губеревац, Вера је након удаје дуже од осам деценија живела у оближњем Печеногу, старајући се о свом домаћинству, воћњаку, башти, њивама и штали. Од пре две године живи са породицом своје кћерке Зорице у краљевачком насељу Сијаће Поље.

Г.Шљивић

 

- Било ми је лепо код моје куће, тамо на селу, док сам могла да радим, имала сам све, и јагоде, и малине, крушке и јабуке... Када су притисле године и здравствени проблеми преселила сам се код кћерке, да најближима, како кажу, будем на оку. И овде имам све, лепо пазе на мене и брину се, али ми најтеже пада што сам им на терету, имају они довољно својих брига - сузних очију додаје ова старица, упркос својим годинама још крепка и бистрог ума.

Г.Шљивић

 

Прослава Вериног 100. рођендана протекла је, према речима њених потомака, онако како и доликује таквој светковини, у веселој атмосфери, уз иће, пиће и дружење.

- Имали смо више од 50 гостију, прелепо славље какво је наша мајка и заслужила. Не могу речима да опишем колико ми је драго што је ушла у своју 101. годину живота – наглашава кћерка Зорица. - Скромна је и ако јој нешто треба, неће да тражи. И даље би све да уради сама. За њене године памет је више него добро служи. Довели смо је код нас пре две године да јој се нађемо, да јој, колико је могуће, продужимо живот. Нека још дуго, дуго остане са нама.

Г.Шљивић

Бака Вера са кћерком Зорицом

ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА

ПОВОДОМ 100. рођендана једне од најстаријих Краљевчанки, Веру Петровић посетио је и грдоначелник др Предраг Терзић уручујући јој букет цвећа и пригодне поклоне.

- Бака Вера се и даље труди да помогне и да буде од користи и тешко јој пада што нема више онолико снаге и елана као некада – рекао је први човек града на Ибру. - Верујем да ћемо сви бити у прилици да јој честитамо још који рођендан.

Г.Шљивић

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Откријте РАЈ на плажама Марса Матрух: Египатска оаза на обали Средоземног мора!