СКУЋИЛИ СЕ У ОРАШЈУ: Пар са тромесечним сином нашао дом у власотиначком селу

И. М.

17. 06. 2024. у 08:30

СУПРУЖНИЦИ Милијана Стаменковић (19) из Шишаве и Никола Цакић (25) из Лесковца, са својим тромесечним сином, одлучили су се да заједнички живот наставе на селу. Они ће се скућити у власотиначком селу Орашје уз помоћ Министарства за бригу о селу.

СКУЋИЛИ СЕ У ОРАШЈУ: Пар са тромесечним сином нашао дом у власотиначком селу

фото: ОУ Власотинце

Млади пар је, са овим министарством и власотиначком локалном самоуправом, потписао уговор о куповини сеоског домаћинства, а ускоро планирају и венчање.

- Живимо као подстанари у Лесковцу. Ово је била прилика да себи обезбедимо кров над главом, а пружа нам се и могућност да се бавимо пољопривредом и да живимо од свог рада - казао је Никола.

Дом где ће живети овај млади пар је четврта сеоска кућа која је у власотиначкој општини купљена уз подршку вишегодишњег програма надлежног министарства. Оно финансира откуп сеоских кућа и окућница како би се повећао број младих који виде будућност у руралним срединама и желе да буду део обнове живота на селу.

фото: ОУ Власотинце

Локална самоуправа је пружала помоћ током прикупљања документације, док је на будућим власницима само то да сами пронађу некретнину која им одговара и где би желели да живе.

Од четири куће из овог програма, две су купљене у Орашју, а по једна у Ладовици и Дадинцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

СВИ ДЕТАЉИ АТЕНТАТА НА ДОНАЛДА ТРАМПА: Погођен у уво и крвав одведен са бине, нападач и још једна особа убијени