КУЋЕ ОД НАБОЈА У БАНАТУ: Предавање у оквиру изложбе у Зрењанину

Б. ГРУЈИЋ

29. 03. 2023. у 16:16

ПРЕДАВАЊЕ у оквиру изложбе Живот у Банатској војној граници, под називом Куће од набоја, одржаће се у Музеју у Зрењанину, у уторак, 4. априла од 19 часова.

КУЋЕ ОД НАБОЈА У БАНАТУ: Предавање у оквиру изложбе у Зрењанину

Немања Деља

Предавање ће одржати архитекта Драгана Којичић,специјалиста за земљану архитектуру и докторант Сценске архитектуре, технике и дизајна, која се деценију и по, у сарадњи са бројним институцијама и организацијама, бави промоцијом земљане архитектуре.      

Председница је Клуба финих заната из Мошорина, са којим организује бројне радионице, кампове, тренинге за мајсторе, школе земљане архитектуре.

На предавању ће бити речи о кућама од земље у свету и код нас, различитим техникама градње земљом, а фокус ће бити на војвођанским кућама од набоја, начину на који су грађене, проблемима са којима се данас суочавамо живећи у њима, као и могућим решењима и набоју као техници у савременом животу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

КАКО ЈЕ ГАГА УМАЛО ДОБИО БАТИНЕ ОД ПАЈЕ: Дошао на снимање пијан, једга говори текст... Вуисић био прек, Бата Стојковић се НИЈЕ извукао