ПОМОЋ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ ПОРОДИЦАМА: Црвени крст Новог Сада поделио храну, огрев и средства за хигијену за 2.500 породица

Љ.П.

05. 12. 2022. у 15:44

У ОКВИРУ Пројекта директног ублажавања сиромаштва, данас је у Црвеном крсту Новог Сада подељено 1.200 пакета хране, исто толико хигијенских пакета и 600 метара огревног дрвета, социјално угроженим Новосађанима.

ПОМОЋ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ ПОРОДИЦАМА: Црвени крст Новог Сада поделио храну, огрев и средства за хигијену за 2.500 породица

ФОТО:Прес служба Града

Подели пакета, у магацину Црвеног крста у Петроварадину, присуствовао је и Станко Љубичић, помоћник градоначелника Новог Сада.

- Град Нови Сад наставља успешну сарадњу са Градском организацијом Црвеног крста са којом реализује низ активности подршке и помоћи социјално угроженом становништву са територије Града - рекао је Љубичић. - Искористио бих прилику и да волонтерима Црвеног крста честитам 5. децембар, Међународни дан волонтера, и да им се у име Града захвалим за све оно што су учинили у претходном периоду на пољу хуманости и добротворног рада. Црвени крст Новог Сада је организација која окупља велики број волонтера и без њих је незамисливо функционисање ове организације, а посебно бих истако њихово ангажовање које је било најизраженије током пандемије корона вируса.

Секретар Градске организације Црвеног крста Драган Лазић је нагласио да се захваљујући снажној подршци Града Новог Сада почетком децембра традиционално реализује подела помоћи за социјално најугроженије породице. 

- За реализацију Програма директног ублажавања сиромаштва, Црвени крст је набавио 1.200 прехрамбених пакета, 1.200 хигијенских пакета и 600 просторних метара меког огревног дрвета, а ту помоћ добиће око 2.500 социјално угрожених породица са територије Града Новог Сада. Такође, крајем године, уз помоћ Града и донатора биће обезбеђени новогодишњи пакети за 1.200 деце - истакао је Драган Лазић.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (0)

ТЕСЛИН НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉ БИО ЧУВЕНИ АМЕРИКАНАЦ: Србин му помогао да реши важно животно питање