ОДЛИЧНИ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ: Ђаци музичке школе у Кладово донели осам награда (ФОТО)

С. М. Ј.

27. 11. 2022. у 20:00

УЧЕНИЦИ Основне музичке школе „Kонстантин Бабић“ из Kладова освојили су на 30. Републичком такмичењу солфеђа и теорије музике у Београду седам првих и једну другу награду.

ОДЛИЧНИ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ: Ђаци музичке школе у Кладово донели осам награда (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

Ученици кладовске музичке школе која носи име српског композитора, професора и дугогодишњег шеф Катедре за музичку теорију на Факултету Музичке уметности у Београду, Константина Бабића на недавно одржаном републичком такмичењу младих солфеђиста и теоретичара музике, у организацији Удружења музичких и балетских педагога Србије, вратили су се са осам награда.

У  Музичкој школи „Станислав Бинички“ у Београду  Стефан Бирић, ученик шестог разреда ОМШ „Константин Бабић“ из Кладова у класи Данијеле Пражић, освојио је прву награду са 99 бодова, а првом наградом окитила се и Александра Kалиновић, ученица трећег разреда из исте класе чије је знање оцењено са 97,77 поена.

FOTO: Privatna arhiva

Наставница Теодора Балановић са награђеним ученицама

Максималних 100 поена освојиле су из теорије музике ученице трећег разреда: Милица Челенковић из класе Теодоре Балановић и Лена Јанковић из класе Данијеле Пражић.

Бриљирали су и ученици четвртог разреда. Неда Челиковић из класе Данијеле Пражић освојила је прву награду из теорије музике са 94 бода, а Алексеј Думитрашковић и Стефан Чучулановић, такође из исте класе, прву награду са 93 бода.

Марија Павловић, ученица четвртог разреда у класи наставнице Теодоре Балановић освојила је из теорије музике другу награду са 82 бода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (0)

НАЈТРАЖЕНИЈЕ ОСТРВО ЗА ЛЕТО 2023. ЈЕ ДЕФИНИТИВНО КИПАР: Сада ухвати попуст 35% пре поскупљења! У Wаyоуту увек повољније!