ОСУЂЕН НА ШЕСТ МЕСЕЦИ ЗАТВОРА ЗБОГ - ВОДЕ: Наставља се "рат" између Царичића и ЈКП "Комуналац" из Равног Села

З. Рајић

26. 09. 2022. у 13:30

БОЖИДАР Царичић из Равног Села код Врбаса, којег је суд ослободио плаћања дуга за воду са образложењем да је неисправна, јер је од 2006. забрањена за пиће због прекомерног садржаја арсена, крајем прошле седмице је обавештен да је осуђен на шест месеци затвора, условно на две године, зато што је спречио раднике ЈКП "Комуналац" да му због неплаћеног рачуна пресеку водоводну цев испред куће.

ОСУЂЕН НА ШЕСТ МЕСЕЦИ ЗАТВОРА ЗБОГ - ВОДЕ: Наставља се рат између Царичића и ЈКП Комуналац из Равног Села

Божидар Царичић, Фото З. Р.

Пресуду је донела судија Основног суда (ОС) у Врбасу Снежана Поповић, на предлог руководиоца ОЈТ Јасмине Ђуровић.

- Проглашен сам криминалцем, иако је пре три године судија ОС Мирјана Вигњевић дала до знања "Комуналцу" да у Равном Селу не испоручује пијаћу воду, па према томе нема права ни да је наплаћује. Тужен сам, јер после тога нисам допустио радницима ЈКП да ми, у намери да "исеку" воду, оштећују посед и уништавају цеви које припадају Месној заједници, а не њима - каже Царичић.

Кривична пријава против њега поднета је "због спречавања службеног лица у обављању службених дужности". Његов адвокат Предраг Боговац нагласио је да се службеним лицима не могу сматрати помоћни радници ЈКП који су без икакве дозволе и без било чије сагласности дошли са багером да копају на туђем земљишту, не водећи рачуна о могућој штети.

- Божидар се није бесправно прикључио на водоводну мрежу, јер би једино у том случају "Комуналац" могао да га искључи, а не на основу процене да нешто дугује, јер постоји пресуда о томе да ништа не дугује - предочио је адвокат.

СОПСТВЕНИ БУНАР

ПРЕМДА их је 2019. у томе осујетио, комуналци су у децембру прошле године Царичића ипак искључили из мреже, пресекавши довод у његово домаћинство. Он је после тога у дворишту направио бунар, не трошећи више воду из водовода ни за тоалет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТРАВИЧНО Питон дугачак 3 метра зграбио дечака (5), угризао га и одвукао у базен: Вребао је у жбуњу, видео сам велику црну сенку (ВИДЕО)