ЗАВРШЕНА ДЕВЕТА ШКОЛСКА ОЛИМПИЈАДА ВОЈВОДИНЕ: Додела медаља и признања у Кристалној дворани у Зрењанину (ФОТО)

Б. Г.

23. 05. 2022. у 08:41

ДЕВЕТА Спортска олимпијада школске омладине Војводине, најмасовније школско спортско такмичење, завршена је свечаном доделом медаља и признања у Кристалној дворани у Зрењанину.

ЗАВРШЕНА ДЕВЕТА ШКОЛСКА ОЛИМПИЈАДА ВОЈВОДИНЕ: Додела медаља и признања у Кристалној дворани у Зрењанину (ФОТО)

Фото: СОШОВ

Најуспешнијим учесницима СОШОВ-а признања су уручили Дане Баста, председник Организационог одбора и покрајински секретар за спорт и омладину, Симо Салапура, градоначелник Зрењанина, Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије и председник Асоцијације за школски спорт Европе, и Момир Рнић, рукометна легенда и златни олимпијац.

Фото: СОШОВ

Прва Спортска олимпијада школске омладине Војводине одржана је 1970. године у Новом Саду и до 1989. године организована је још пет пута, да би потом уследила пауза од две и по деценије.

Фото: СОШОВ

СОШОВ је обновљен 2014. године, када је такмичење одржано у Сомбору, следећа школска олимпијада била је 2018. године у Новом Саду, уз учешће око 3.800 основаца и средњошколаца из целе Војводине, као и око 600 наставника и професора.

Фото: СОШОВ

Девети по реду СОШОВ у Зрењанину, са око шест хиљада учесника и волонтера, оборио је све рекорде и остаће упамћен по броју пријављених учесника до сада, млади спортисти на располагању су имали комплетну спортску инфраструктуру града Зрењанина, док су се поједина такмичења одржавала у школским спортским салама у околним местима - Клеку, Арадцу, Ечки, Михајлову и Ботошу.

Фото: СОШОВ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РЕТКО ГА ВИЂАМО: Ана Ивановић објавила слику са оцем - уз емотивну поруку за рођендан (ФОТО)