Градоначелник Суботице Стеван Бакић примио актуелне шампионке државе у гађању ваздушном пушком

Novosti online

18. 05. 2022. у 15:15

ГРАДОНАЧЕЛНИК Суботице Стеван Бакић састао се данас са делегацијом Стрељачког клуба Спартак коју су чинили председник клуба Бранко Бајић, тренер Милан Јарић и такмичарке: Јелена Тодоровић, Милица Икић и Сања Сремачки.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић примио актуелне шампионке државе у гађању ваздушном пушком

Фото: Страхиња Бабовић

Пријем у Зеленој сали Градске куће уприличен је поводом великог успеха женске сениорске екипе СК Спартак која је на Првенству Србије у гађању серијском ваздушном пушком за све категорије и стандардним ваздушним пиштољем за пионире и пионирке (Б и Ц програм), одржаном недавно у сали суботичке Техничке школе „Иван Сарић“, у гађању серијском ваздушном пушком у екипном пласману заузела прво место.

Градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио како мај у Градској кући протиче у знаку спорта, да је данас имао сусрет са још једном сјајном суботичком екипом – шампионкама Стрељачког клуба Спартак и да је, осим освојене титуле првака државе у сениорској женској конкуренцији на тек минулом Првенству Србије у гађању ваздушним оружјем, члан сениорске екипе Јелена Тодоровић освојила и бронзану медаљу у појединачној конкуренцији, такође у гађању серијском ваздушном пушком.

- Честитам дамама Стрељачког клуба Спартак на овом изузетном успеху, а оно што бих посебно истакао јесте изванредна организација најмасовнијег националног такмичења у гађању ваздушном пушком и ваздушним пиштољем. Тај успех није случајно дошао, у њега је уложено много труда и рада, посебно од стране тренера и председника Управног одбора овог клуба, Милана Јарића, и председника Стрељачког клуба Спартак, Бранка Бајића. Овај клуб је из такмичења у такмичење бележио све боље резултате, а круна тог рада и напора јесте освајање шампионске титуле у женској сениорској конкуренцији - нагласио је градоначелник Бакић.

Додао је да су на овом првенству успешни били и стрелци Стрељачко-стреличарског клуба Војник, из Суботице, који су екипни вицешампиони у гађању ваздушном пушком у сениорској конкуренцији, и да су у такмичарској 2021/2022. години четири суботичка спортска колектива освојила екипне шампионске титуле, а да су три екипе вицешампиони државе Србије.

- То сведочи да је Суботица град спортова и ова такмичарска сезона ће бити златним словима уписана у историју суботичког спорта. Стрељачки клуб Спартак, иначе, има 207 чланова од којих се њих 50 активно такмичи у пионирској, јуниорској и сениорској категорији. Овом клубу још једном честитам на успеху и у име локалне самоуправе и лично име, желим још много медаља, пуно добрих резултата и блиставе каријере. Успеси спортиста вазани су за промоцију Суботице и зато често понављам, и увек ћу понављати, да су спортисти најбољи амбасадори овог града - закључио је градоначелник Стеван Бакић.

На срдачном пријему и подршци градоначелнику су се захвалили Милан Јарић и Бранко Бајић. Јарић је, између осталог, нагласио да Суботица и Стрељачки клуб Спартак никада до сада нису били домаћини овако значајног и масовног такмичења, а Бранко Бајић да је публицитету Првенству Србије у гађању серијском ваздушном пушком за све категорије и стандардним ваздушним пиштољем за пионире и пионирке допринела и чињеница да је ово такмичење свечано отворио градоначелник Суботице Стеван Бакић.

Такмичарка Јелена Тодоровић такође је изразила захвалност градоначелнику Бакићу на срдачном пријему и подршци коју Град Суботица пружа Стрељачком клубу Спартак. Она је подвукла да јој је било задовољство да у сениорској конкуренцији пуца са Милицом Икић и Сањом Сремачки, млађим јуниоркама СК Спартак пред којима је, како је рекла, успешна стрељачка каријера.

Након обраћања медијима, градоначелник Бакић је делегацији СК Спартак и Јеленином сину – Михаилу Тодоровићу, уручио пригодне поклоне – књиге, а Милан Јарић је градоначелнику Бакићу предао мајицу Стрељачког клуба Спартак и тренерку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Велики повратак Доналда Трампа у Белу кућу – ово се дешава једном у 130 година!