ЈЕДИНСТВЕН ПРИМЕР У СРБИЈИ: Ђаци у овој школи уче да возе трактор

Новости онлајн

22. 09. 2021. у 14:21

У ПОЉОПРИВРЕДНОЈ школи "Радош Јовановић Сеља" у Прокупљу ученици који се школују на смеровима руковалац механичар пољопривредне технике и пољопривредни техничар током свог школовања имају и обуку за вожњу трактора.

ЈЕДИНСТВЕН ПРИМЕР У СРБИЈИ: Ђаци у овој школи уче да возе трактор

Фото Н. Скендерија

За ученике друге године поменутих смерова ова обука почела је пре неколико дана и они сада уче како да возе трактор, што је јединствен пример у Србији.

Организатор практичне наставе у Пољопривредној школи Слободан Крсмановић рекао је за медије да се обука врши на најсавременијим тракторима.

- Наша школа настоји да ученици стекну што више знања из разних области пољопривреде. Због тога је веома важно да наши ђаци буду оспособљени и за управљање трактором. Током школске године они имају укупно 32 часа практичне наставе за управљање трактором - каже Крсмановић и додаје да ову обуку врше лиценцирани професори и наставници практичне наставе.

Након завршене обуке ученици добијају возачку дозволу Ф категорије, која је призната од стране Министарства просвете и Министарства унутрашњих послова.

- Током обуке ученицима скрећемо велику пажњу на поштовање свих прописа у саобраћају и правилно руковање пољопривредним машинама како би се избегле саобраћајне несреће - каже Крсмановић и напомиње да школа овом обуком и стицањем Ф категорије уштеди много новца родитељима ученика.

Ђаци у овој школи уче да возе тракторе како би лакше могли да обрађују земљу, што је јединствен пример у Србији.

(Нишки портал)

БОНУС ВИДЕО:

ОДАТА ПОЧАСТ ГРКУ ЈАНУСУ ЈАНУЛИСУ У МЕСТУ АГИОС МАТЕОС: "Тамо далеко" у част српског добротвора

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)