КАКАВ ЧОВЕК! Ђоковић са "два сата закашњења" дошао на четвртфинале Ролан Гароса и - победио упркос бруци судије!

Новости онлине

06. 06. 2023. у 18:53 >> 18:55

Новак Ђоковић се пласирао у полуфинале Ролан Гароса, и то након два сата "уводног мучења", а онда изврсне игре којом је и победио Руса Карена Хачанова - резултат је на крају био 4:6, 7:6(0), 6:2, 6:4.

КАКАВ ЧОВЕК! Ђоковић са два сата закашњења дошао на четвртфинале Ролан Гароса и - победио упркос бруци судије!

FOTO: Tanjug/AP

Иако је Ноле седам пута у низу, а осам од досадашњих девет мечева, добио овог ривала, било је већ у првом сету јасно да ствари "не иду" онако како је Србин планирао. Не само зато што је освојио свега шест од 26 поена на сервисе ривала, већ зато што почетни ударац Ђоковића уопште није био велика опасност за супарника. Штавише, само 58% првих сервиса Новак је убацио где треба, а од свих оних других - освојио је свега 39% поена (7/18).

Услед тога, од ране фазе меча био је углавном у подређеном положају, што је његов супарник користио: најпре за брејк у петом гему, потом за брејк/сет лопте у деветом и, коначно, за прилично убедљиво освајање уводне деонице.

У другој су се ствари промениле утолико што је Ђоковић почео да значајно агресивније игра на своје друге сервисе (освајао је поене двоструко чешће, у 80% таквих ситуација), али је "проблем" био - што Хачанов уопште није увећавао број својих грешака и притом наставио да сервира изврсно. Зато се и дошло до тај-брејка, а у њему...

У њему је Новак показао зашто га његови страни навијачи понекад зову "Тајбрејковић": није дозволио Русу ниједан једини поен, али не зато што је имао јаче или прецизније ударце од њега, већ зато што га је у свих седам ситуација надмудрио. Најчешће бољом кретњом, али и одличним одабиром потеза.

То је била преко потребна инјекција самопоздања па је на старту трећег сета, а чак два сата и 14 минута од почетка меча, Ноле стигао до прве брејк лопте. Уз мало неверице што није успео да је искористи иако је имао добру прилику, недуго затим је успео да "одузме сервис" Хачанову. Тада је и било јасно - Ђоковић је "стигао" на четвртфинале. Уз два сата "кашњења".

Од поменутог заостатка Рус се није опоравио у наставку, иако је имао ветар у леђа од стране судије: Ђоковић је уз три гема у којима није изгубио ни поен освојио трећи сегмент меча, да би у четвртом сету раним брејком најавио и како ће се ова прича завршити. Али, није се баш завршило онолико брзо колико се Новак надао: издржао је сјајан, 12-минутни четврти гем у коме је било обостраних бравура, спасао тада две брејк лопте, да би на 4:2 он имао две, повевши са 15:40. Хачанов је успео да погађањем линије преполови заостатак, а онда изврсним сервисом и да изједначи. Уследио је његов шести ас - али какав: лоптицу је послао у аут, што је Новак показао судији, а он дошао и констатовао да је лоптица дотакла линију. А не да није дотакла линију, него је у питању једна од највећих брука арбитара на овом Ролан Гаросу...

Лево је терен, а ово је досуђено као траг лоптице којим је Хачанов погодио линију?! / TV Eurosport

Ипак, ни та невероватна ситуација, ни чињеница да је Хачанов "одузео сервис" Србину у наредном гему, није омела Ђоковића: тенисер челичних живаца, што је показао толико пута током каријере, није паничио већ је одмах направио брејк и то без изгубљеног поена, а онда одсервирао тријумфа.

Јуриш ка наредном га чека у четвртак, када ће играти или против најбоље рангираног тенисера света, Карлоса Алкараза, или против Стефаноса Циципаса, о чему у међусобном дуелу одлучују Шпанац и Грк.

 

КРАЈ! Ђоковић - Хачанов 4:6, 7:6(0), 6:2, 6:4!

6:4 - Сјајни Ноле је одсервирао тријумф!

5:4 - Брејк Ђоковића! Без изгубљеног поена!

4:4 - Брејк Хачанова! - Имао је Ђоковић зицер близу мреже - а пропустио је ту прилику, чиме је Рус повео са 15:30. Минут касније, Хачанов је натерао Нолета на грешку с основне линије и дошао до брејк прилике. А то је и остварио јер је Ђоковић направио двоструку сервис грешку. Ко је ово могао да очекује... Пре 5-6 минута је Ноле водио са 4:2 и имао 15:40 на сервисе ривала, а сада ово!

4:3 - Каква крађа! Ноле је приметио да су "пала рамена" руском тенисеру после пропуштених прилика да се врати у меч, кренуо је по брејк и повео са 15:40. Но, Хачанов је успео да погађањем линије преполови заостатак, а онда изврсним сервисом и да изједначи. Уследио је његов шести ас - али какав: лоптицу је послао у аут, што је Новак показао судији, а он дошао и констатовао да је лоптица дотакла линију. Да ли је то баш било тако - погледајте и сами:

Лево је терен, а ово је досуђено као траг лоптице којим је Хачанов погодио линију?! / TV Eurosport

4:2 - Аух, како важан гем. И како добро одигран гем од стране Новака. После великог налета Руса, Ђоковић је за тили час, уз само један изгубљен поен, дошао са 3:2 на два разлике. Још два гема га деле од победе, а има брејк предности. Следећи сервира Рус.

3:2 - Распуцао се Хачанов. Осоколила га је она велика борба у претходном гему, па је "свој" добио прилично брзо, и то уз одличне реакције чак и на сјајне Новакове ритерне. Ђоковић, уз брејк предности, следећи сервира.

Карен Хачанов током меча са Новаком Ђоковићем у четвртфиналу Ролан Гароса / FOTO: Tanjug/AP

3:1, какав гем! Неочекивано, Ноле је ушао у проблеме. Сервис му више није онолико ометао планове ривала, који је то искористио да дође до брејк шансе. А онда је Ђоковић послушао савет неког из публике - и разорним форхенд винером поравнао резултат (пославши "захвалницу" у виду испруженог прста, потом и послатог пољупца). Повео је затим Србин, па преокренуо Хачанов и дошао до друге брејк прилике, но после седам минута игре, опет је било изједначено. Гем је тако још потрајао, што и не би требало да чуди, јер је Новак двапут у ситуацијама када му је поен био потребан за 3:1, одсервирао двоструку сервис грешку. А када је у десетом минуту после фантастичне борбе на мрежи и "твинера" Руса - Ђоковић погрешио приликом волеја, публика се нашла у делиријуму - меч је настављен а да је и даље било "само" 1:1 на семафору у четвртом сету. Али, коначно, после 11 минута и 22 секунде откако је Ноле почео да сервира, гем му је и припао - захваљујући савршено "скраћеној" лоптици.

TV Eurosport

2:1 - Брејк Ђоковића! Ма, тако је! Не да Ноле није патио за пропуштеном шансом на старту четвртог сета, већ је одмах кренуо по нове брејк лопте и до њих стигао повевши са 15:40. А онда савршеном игром, како са основне линије, тако и истрчавањем ка мрежи, после 11 минута игре у овом сегменту меча, а а три сата и минут од почетка сусрета, брејком повео са 2:1 у четвртом сету.

1:1 - Колико је само сада жао Нолетовим навијачима што претходни гем Србин није решио у своју корист. Јер, за два минута је освојио "свој" гем, али је на семафору "само" 1:1, уместо 2:0 да се дошло до брејка... Но, "шта би било - кад би било" није мудра стратегија размишљања, па нема сумње да ни Новак неће много туговати за пропуштеном приликом већ, као у највећем делу своје каријере, кренути по нове.

0:1 - Аух, штета, штета... Ноле је имао 0:30 на сервисе ривала, а онда рамом рекета ударио лоптицу. И, уместо да поведе са 0:40, Рус је преполовио заостатак, да би потом надмудрио Ђоковића у игри с основне линије. Новак се окренуо ка стручном штабу, који као да му је говорио да мора мало да се одаљи приликом пријема другог сервиса, на шта је Ђоковић рекао "Где? Где?!", а Хачанов је то искористио да "дода гас" и преокретом освоји гем.

Новак Ђоковић пита свој стручни штаб где више да се повуче приликом сервиса Хачанова / TV Eurosport

6:2 - СЕТ ЗА ЂОКОВИЋА! Сервирао је Ноле тако добро, да је трећим гемом "са нулом" - дошао до 2:1 у сетовима. Фантастично издање "пробуђеног" српског аса. Два сата и 14 минута му је требало за прву брејк лопту, а два сата и 50 минута од почетка меча - освојио је трећу деоницу и делује незаустављиво.

5:2 - Брејк Ђоковића! Како је заиграо Ноле у трећем сету, и не чуди што води са три разлике и што ће сервирати за 2:1! Мајсторски је враћао сервисе уздрманом Русу, а онда је, уз једно нервирање што већ савладаног ривала није "матирао" паралелом, већ је пробао лоб, успео да у наредном потезу искористи брејк шансу за одлазак на великих 5:2.

Ноле се љути сам на себе што није искористио простор за паралелу... / TV Eurosport

4:2 - Мајсторски наставља Ноле да игра у сервис-гемовима. Други заредом без изгубљеног поена.

3:2 - Хачанов узвраћа истом мером. Без изгубљног поена осваја сервис гем. Али, и даље има брејк заостатка. Онај брејк из првог гема, током ког је Ноле двапут био у неверици.

3:1 - Маестрално је одиграо Новак "свој" гем. Завршио га је 35. директним поеном (девет више од супарника), а до 3:1 стигао је изгубивши само један поен.

2:1 - Било је узбудљивијих гемова од овог, трећег у трећем сету, али је овај био испуњен одличним потезима обојице. После једног маестралног форхенда, који је Хачанов извео из пуног трка, Ђоковић му је аплаудирао на сјајном поену, узвратио је онда и Србин сличном мером, но даље од тих 40:40 није успео. Овога пута. Хачанов се "уписао" на семафор у овој деоници, уз брејк заостатка.

Новак Ђоковић аплаудира Карену Хачанову због потеза у трећем гему трећег сета четвртфинала Ролан Гароса / TV Eurosport

2:0 - Прилично добро одигран сервис-гем Нолета, "потврђен" је брејк, али уз једно нервирање освајача 22 гренд слем титуле. На 30:15 за Ђоковића, Хачанов је послао лоптицу у аут, а линијски судија је "заспао" и није се огласио. Новак је прекинуо размену и позвао главног арбитра да се увери колика је грешка била и... можете је видети и ви:

Новак Ђоковић се пита како линијски судија није видео очигледан аут / TV Eurosport

Испрва недосуђени аут Хачанова / TV Eurosport

1:0 - Брејк за Ђоковића! После два сата и 14 минута игре, а изврсних потеза српског тенисера у првом гему трећег сета, Ђоковић је дошао до своје прве брејк лопте на мечу. Није успео да је реализује, јер је Хачанов прилично храбро заиграо у наредном поену, а после изједначења - фантастично сервирао, па тако и повео. Ипак, није искористио следећу солидну ситуацију у којој се нашао, послао је лоптицу у аут када се чинило да ће поентирати, па је на истеку седмог минута и даље на семафору писало да је у гемовима 0:0. Имао је потом Ноле нову брејк прилику, но није успео да је искористи па се окренуо и питао свој стручни штаб "Шта је ово? Да ли је могуће да се ово дешава!?". Ипак, како је Рус наставио да узалуд тражи сервис којим би уздмрао одличне ритерне Србина, Ђоковић је дошао до треће брејк лопте - а њу искористио уз малу помоћ мреже. Извинио се супарнику, а онда, после свега што је прегрмео у десетоминутном гему, крстио се на путу до столице.

Крај одмора. После пет и по минута паузе, јер је Новак затражио предах да оде до тоалета, меч је настављен и то сервисима Руса (који се током предаха посветио жуљвима који га муче на шаци којом држи рекет).

Хачанов санира жуљ после другог сета меча са Новаком Ђоковићем на Ролан Гаросу / TV Eurosport

Новак Ђоковић се враћа на терен после затраженог одласка до тоалета / TV Eurosport

СЕТ ЗА ЂОКОВИЋА, 7:0 у ТАЈ-БРЕЈКУ! На свој сервис, Ноле је успео да поведе, а онда је надмудрио Руса јер је у једној лошој дефанзивној ситуацији - изненађујуће остао у месту, баш тамо где је Хачанов мислио да Новака више неће бити. Уследио је винер из левог дела терена, а одатле је Ђоковић поентирао за 3:0, наместивши се на време да са "бекхенд" стране - изведе форхенд. То је прилично  уздрмало 11. са АТП листи, па је ушао из грешке у грешку када се ради о проценама и где ће бити Ноле и шта ће урадити. Тако је Ђоковић "везао" још поена, дошавши до 6:0 савршеним дворучним бекхендом којимо је послао неодбрањиву паралелу. Минут касније, на "нули" је оставио ривала и новим директним поеном освојио сет. После два сата и три минута борбе, 1:1!

6:6 - Ноле је освајањем првог поена у гему у коме је сервирао руски тенисер наговестио да би могао да зада главобоље Хачанову, за шта се додатно побринуо сам Рус када је при 40:30 послао лоптицу у аут. Ипак, форхенд винер Карена Хачанова донео му је предност, а иако је потом направио двоструку сервис грешку, лако је освојио два потоња поена и изборио тај-брејк!

6:5 - Још један импресиван Нолетов сервис-гем, још једном његов ривал није имао ниједан адекватан одговор. Да ли је, коначно, време да Ђоковић не само дође до брејк прилике, већ и до брејка, тиме и сета? После краћег предаха - сервира Хачанов...

5:5 - Штета... Ноле је успео да на сервисе ривала дође до 30:30, а онда је један рутински бекхенд, са основне линије, послао у мрежу. Вртео је главом српски ас у неверици, али како је недуго затим бекхенд лоше извео Рус, дошло се до још једног изједначења. Наде да би могло да буде и брејк лопте распршио је снажан сервис Хачанова, који је повео, па гем освојио форхендом којим је Ђоковића натерао на грешку. После сат и 45 минута игре - Ноле и даље без брејк прилике... Рус има учинак 1/7 када су оне у питању.

5:4 - Одлично! Без изгубљеног поена Ноле је освојио сервис гем, показавши тако да заиста "напредује" у игри на овом мечу. Хачанов није имао ни најмању шансу у деветом сегменту другог сета, а управо ће Рус сада сервирати да тај сет још потраје.

4:4 - Не да се Карен Хачанов "па то ти је". Сервисима контролише игру у "својим" гемовима, повео је са 30:0, па после једне форхенд грешке (десете на мечу, а толико их има и Ноле) изгубио поен, но није се "загрцнуо". Одмах је поентирао после сервиса, за 40:15, да би наредним почетним ударцем натерао Нолета на грешку...

4:3 - Нови добар сервис-гем Нолета. Истина, уз два изгубљена поена, после вођства од 15:0 и 40:15, али, уопштено говрећи, боља, мирнија игра српског аса него у претходним сличним ситуацијама. Следећи сервира његов супарник.

Новак Ђоковић током меча са Кареном Хачановим на Ролан Гаросу 2023 / FOTO: Tanjug/AP

3:3 - Уводни поен шестог гема, у коме су такмаци бриљирали на мрежи, да би потом Нолетов лоб био за нијасну прејак, најавио je занимљиву борбу која је уследила. Хачанов је успео да дође до 30:15 одличним дропшотом, док је на онај наредни такав покушај - Ноле правовремено реаговао и, потом, бекхенд волеј ударцем поравнао резултат. Рус је успео да добрим сервисом дође до 40:30, а дуга размена која је уследила - окончана је Новаковим киксом: лош ударац ривала "позвао" је Србина ка мрежи, а он уместо да поентира, лоптицу је управо у мрежу и послао.

Нолетов лоб који је за мало био непрецизан / TV Eurosport

3:2 - Испрва је деловао прилично импресивно Ђоковић у још једном сервис гему: повео је са 30:0 одличним почетнм ударцима, потом му мало недостајало да из дефанзиве поентира (погодио је мрежу), а до 40:15 дошао асом. Али, у дужој размени која је уследила поново је мрежа била савезник Хачанова, да би се затим догодила двострука сервис грешка српског тенисера. То га, међутим, није омело да у наставку дође до два поена у низу, тиме и гема.

2:2 - Штета! Новак је после изврсне, изврсне игре у одбрани успео да поведе са 15:30, но онда су уследила два разорна сервиса Хачанова, што му је у досадашњем току меча и било најјаче оружје. Ипак, Рус је потом, изненађујуће, направио двоструку сервис грешку, да би Ноле потом на други сервис супарника - лоптицу послао у аут. То је вратило самопоуздање 11. тенисеру света, који је изванредно "скраћеном лоптицом" освојио гем.

2:1 - Као да је "прорадио" Нолетов сервис на онај начин на који то уме да буде случај. Њиме је за тили час стигао до 40:0, потом пропустио прилику да са "нулом" освоји гем, но сервис-волеј игра му је после укупно десет минута надметања у другом сету донела 2:1.

Новак Ђоковић сервира на мечу против Карена Хачанова на Ролан Гаросу 2023 / FOTO: Tanjug/AP

1:1 - Неколико грешака српског тенисера омогућила су његовом супарнику да контролише игру у сервис-гему и, уз само један изгубљени поен, поравна резултат у другом сету.

1:0 - Добар сервис гем Нолета до 40:0. Баш је добро деловао, али је онда направио две бекхенд неизнуђене грешке (чак са 10:1 "води" у њима на овом мечу) и омогућио Русу да се понада да није све изгубљено у уводном сегменту другог сета. Ипак, успео је да ривала натера на прејак ударац, и то другим сервисом, па је Новак повео са 1:0.

4:6 - Сет за Хачанова! Штета! Ноле је успео да преузме иницијативу у првом поену, но један форхенд је послао у аут, па уместо да поведе са 0:15 имао је толики заостатак. Одмах потом је још једном лоптицу послао ван игралишта, чиме се предност Руса удвостручила, а када се на то надовезао још један аут који је "погодио" Ђоковић, постало је јасно да ништа од жељеног брејка неће бити. Штета, јер је у првом поену Србин имао стварно све у својим рукама. Но, истини за вољу, у овој уводној деоници - више је показао његов супарник. А можда још више од изгубљеног сета боли што Ноле уопште не личи на себе...

4:5 - Било је баш напето! Ноле би на моменте изванредно "водио" игру, а на моменте би се његова распадала. Нарочито на други сервис. Морао је 15 пута да понови сервис на овом мечу и само пет поена је освојио (учинак Руса је 5/8), а када се на све то надовеже и лоше изведена "скраћена лоптица", дође се до брејк/сет лопте коју је Карен Хачанов имао. Ипак, десетим "винером" на мечу (колико је достигао и његов супарник), Ђоковић је изједначио, а потом новим, и то бекхенд дијагоналом, повео. Уследиле су две занимљиве ситуације, и то понављања - најпре Нолетовог сервиса, иако је он веровао да је био добар, а онда и целог поена, када је досуђен аут Хачанову, а главни судија сишао да провери и рекао да није баш било тако. После осам минута игре у овом, деветом гему, Хачанов је дошао до друге брејк/сет лопте, коју је Ђоковић "обрисао" добрим сервисом, да би потом Србин преузео вођство лукавим ударцем којим је "скратио" лоптицу тако да супарник није могао до ње да стигне како је желео. Још једно "позивање" Руса ка мрежи решено је у Новакову корист, па је тако гем припао њему. 

3:5 - Не вреди. Рус изванредно сервира и даље. Асом је освојио гем у коме је за тили час повео са 40:0, потом се поиграо мало сервис-волеј игром (и изгубио поен јер је Ноле изванредно, из дефанзиве, извео форхенд "пасинг шот), али, генерално говорећи, Хачанов и даље није имао већих проблема у "својим" гемовима. 

Карен Хачанов на мечу против Новака Ђоковића на Ролан Гаросу 2023 / FOTO: Tanjug/AP

3:4 - Припретио је Карен Хачанов изнова, јер је добром игром дошао до 15:30 на Нолетове сервисе, а имао и иницијативу у наредној размени. Но, сјајна бекхенд паралела донела му је изједначење, изванредан сервис вођство, а гем - грешка ривала. Који ће наредни сервирати, а има брејк предности.

2:4 - На крилима оствареног брејка, Хачанов је за тили час сервисима стигао до 40:0, наредна два поена јесте изгубио, једном неизнуђеном и једном изнуђеном грешком, но потом је нови почетни ударац био кобан по Србина који је изгубио овај гем.

2:3 - Брејк Хачанова, какав гем! Након што је први пут на мечу, после шест поена на шест досад успешних првих сервиса, Ноле изгубио једну размену а да му је почетни ударац био добар, семафор је показао 15:15. А онда је уследила прва незгодна ситуација по Србина, јер је лоптицом погодио мрежу, а она одлетела у вис и "као на тацни" била послужена Русу. Хачанов је то искористио да, и поред добре Нолетове одбране, поведе, а на тих 15:30 надовезала се и прва Ђоковићева двострука сервис грешка. Руски тенисер је тако стигао до две узастопне брејк лопте - а прву је Ђоковић анулирао спектакуларним погађањем места где се спајају основна и бочна линија. Другу - после чак 25 размењених удараца, од којих је последњи, Русов, био непрецизан. Хачанов је потом трећи пут на мечу пробао да "скраћеном лоптицом" надмудри ривала, но фантастичан бекхенд волеј у борби на мрежи донео је Новаку предност, али потом "није прошао" ни Ђоковићев покушај да "позивањем" супарника ка мрежи дође до поена. После осам минута борбе, руски тенисер је дошао до нове брејк шансе, услед изванредног ритерна, а онда имао зицер - но смеч је послао покрај терена! 

Аут после смеча Хачанова за брејк против Ђоковића у петом гему четвртфинала / TV Eurosport

Међутим, напади Хачанова, услед савршених ритерна, омогућили су му нове брејк шансе, а пету је искористио погодивши линију терена.

2:2 - При 15:!5 одигран је досад најлепши поен на мечу, а дугу размену, у којој је Ноле стизао и до мреже, и да реагује на лоб, освојио је Хачанов. Наставивши снажно да сервира, Рус је освојио и наредна два поена "без отпора" и опет изједначио. Петнаест минута игре је протекло, засад без брејк шанси.

2:1 - Игра је настављена да буде диктирана сервисима. Кад год би Ноле свој први убацио где треба, потпуно би контролисао збивања на терену, па је уз само један изгубљен поен, а и само једну дужу размену (којом је гем окончан, јер је Хачанов за нијансу послао лопту у аут) Ђоковић дошао до новог вођства.

1:1 - Узвратио је Хачанов. И то прилично добрим сервисима. Ноле се "држао" до 15:15, после чега су три разорна почетна ударца Руса, од којих су два била без икаквог одговора, донеле Хачанову изједначење у освојеним гемовима.

1:0 - Интересантан гем. Први сервис на мечу Ноле је послао за нијансу прејако, али је и "из другог" успео да поведе, натеравши ривала на грешку после седам размењених удараца. До 30:0 Србин је дошао јер је "ритерн" Хачанова послао лоптицу прејако, а до 40:0 јер је ритерн био - преслаб. Новак није освојио гем ни наредним поеном, ни оним после њега, јер је у оба наврата после другог сервиса он био тај који је погрешио у игри с основне линије. Ипак, када је "из прве" убацивао лоптицу где треба, није било проблема, па је после четири минута занимљиве игре Србин повео са 1:0.

15.13 - Меч је почео, први је на сервису српски тенисер.

Новак Ђоковић и Карен Хачанов пред почетак четвртфинала Ролан Гароса 2023 / TV Eurosport

15.11 - У току је загревање, а онда почиње први четвртфинални дуел на Ролан Гаросу. Подсетимо, сви парови у мушкој конкуренцији су:

Карлос Алараз (1.) - Стефанос Циципас (5.)

Новак Ђоковић (3.) - Карен Хачанов (11.)

Холгер Руне (6.) - Каспер Руд (4.)

Александер Зверев (22.) - Томас Мартин Ечевери

15.09 - Ноле је насмејан током сусрета са ривалом на мрежи, када је бацан и новчић којим се одлучивало ко ће први сервирати.

Ноле је у добром расположењу дошао на меч са Кареном Хачановим / TV Eurosport

15.05 - Карен Хачанов први излази на терен, а за њим се из свлачионице степеницама које воде на игралиште пење и Ноле.

Новак Ђоковић приликом изласка на терен пред меч са Хачановим на Ролан Гаросу / TV Eurosport

Уочи меча

Подсетимо, Ноле се пласирао у четвртфинале након што је Перуанца Хуана Пабла Вариљаса савладао у три сета, а наредни ривал му је Рус Хачанов.

Од њега је Ђоковић изгубио једном и то финале - баш у Паризу, али на тврдој подлози, јер се радило о мастерсу 2018. Након тога је Србин остварио седам узастопних тријумфа и води са 8:1.

По девету победу против овог руског тенисера и, тиме, пласман у полуфинале Отвореног првенства Француске, Ђоковић ће поћи око 15.10, јер је у 14.45 завршен украјинско-белоруски дуел, а успешнија је била Арина Сабаленка која је Украјинку Јелина Свитолину савладала са 6:4, 6:4.

Ђоковић је у недељу оборио невероватан рекорд Ролан Гароса, који је досад држао заједно са Рафаелом Надалом, а на спортским страницама портала "Новости" пратите и даље поход најбољег тенисера у историји - ка новом подвигу. 

Уђе ли у полуфинале, љубитеље тениса чека нови спектакл, јер ће Србин тамо играти са победником меча Карлос Алкараз - Стефанос Циципас. Њих двојица играју вечерас од 20.15.

БОНУС ВИДЕО: СРБИН И РУС У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ: Новак Ђоковић и Данил Медведев заједно на Ролан Гаросу

БОНУС САДРЖАЈ

Да ли сте знали да је Новак Ђоковић у својој књизи изнео план како да за само четрнаест дана трансформишете и тело и живот? Уз недељни јеловник, корисне савете за побољшање варења и изврсне рецепте који се лако припремају, лако ћете се ослободити вишка килограма и побољшати здравље. Новак вам открива и лаке вежбе за разгибавање, исте оне које и он ради пре сваког меча.

Наручите ОВДЕ свој примерак књиге "Сервирај за победу" и крените стопама најбољег на свету.

Такође, још једна књига о нашем асу која је изазвала велику пажњу носи назив "Новак, париске приче". Прођите уз Новака све његове емотивне тренутке у упознајте га у једном потпуно другом светлу. На 320 страница, илустрованих до сада невиђеним фотографијама, представљен је живот славног тенисера.

Кликните ОВДЕ и поручите још данас ово ремек-дело које ће вас одвести на најславније тениске терене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ПРОВЕРАВАЛА САМ МАРКУ ТЕЛЕФОН: Каћа Грујић о несугласицама са Гобељом