БРУКА И СРАМОТА: Страни новинари славили што Новак Ђоковић не може на Ју Ес опен

Novosti online

29. 08. 2022. у 20:33

НОВАК Ђоковић није на списку учесника за Ју Ес опен 2022, јер није могао да уђе у Сједињене Америчке Државе као страни држављанин који није вакцинисисан оним вакцинама које америчке власти сматрају подобним у борби против SARS-CoV-2 типа коронавируса, а то одсуство српског аса прославили су неки страни новинари.

БРУКА И СРАМОТА: Страни новинари славили што Новак Ђоковић не може на Ју Ес опен

ФОТО: АП

Подсетимо најпре, Новак Ђоковић се надао да ће се ових дана, до недавног жреба за гренд слем у Њујорку, спровести у дело најава главне америчке здравствене институције у овим пандемијским временима, Центра за контролу болести (ЦДЦ), да ће се изменити прописи о доласку невакцинисаних странаца.

Тачније, ЦДЦ је пре две седмице, када је ублажио Ковид мере на територији САД, донео одлуку да се у свему, по правима, изједначавају вакцинисани и невакцинисани против поменутог коронавируса. Том приликом је најављено је из те институције да ће се "изједначавање права" у скорије време спровести у бројним пољима живота, па и оном који се тиче путовања, али...

До дана данашњег нису измењењна већ постојећа правила о обавезној вакцинацији за стране држављане који би на америчко тло.

Новак је зато остао у Европи, па уместо да је ових дана вежбао на теренима Ју Ес опена, он је бодрио наше кошаркаше и у драматичној победи над Грчком, а и још невероватној утакмици с Турском у Истанбулу. За то време, Нолетови навијачи су спроводили велику акцију на друштвеним мрежама.

Под слоганом "#LetNovakPlay" ("пустите Новака да игра"), они су се обраћали свим надлежним институцијама, и тениским и државним у САД, не би ли се поменута одлука ЦДЦ-а "материјализовала" и када се о путовањима странаца ради.

Та акција није уродила плодом, иако је на моменте доводила до неких невероватних, бизарних одлука (попут оне да организатори Ју-Ес опена "одустану" од "Недеље навијача њујоршког гренд слема" - јер су видели колико људи подржава Новаков долазак), али онда се десило нешто што баш нико није очекивао:

Поједини страни новинари почели су да славе недолазак чувеног српског аса на Ју-Ес опен.

Приметили су то навијачи српског тенисера на друштвеним мрежама, па су почели да прикупљају "доказе" тог славља.

Рецимо, један од њих је написао:

"Хеј, Нетфликсе, могли бисте да направите документарни филм о томе како Ђоковића и његове навијаче третирају тениски званичници? Имамо толико тога да вам понудимо од доказа, тај документарац би многима отворио очи, чак и онима који не прате тенис".

У "прилогу" се налазе два примера омаловажавања Нолета и његових присталица.

Рецимо, новинар "Њујорк Тајмса", Кристофер Клари (који је и писао књигу о Роџеру Федереру), поручио је следеће: 

- Чекам да се појави акција #ПуститеНовакаДаИграУАустралији.

Или, чувени тениски магазин "Рекет" је на свом Твитер налогу поручио

"Хеј, Нолетови навијачи, радите нешто корисно кад већ ваш љубимац не игра, па се придружите борби против пиклбола" (у питању је спорт који подсећа на тенис, игра се на значајно мањем терену, користе се рекети без струна, од чврстог материјала, те пластичне или гумене лопте).

А док се поједини страни медији наслађују Новаковим одсуством с Ју-Ес опена, Ђоковић се, прилично изненађујуће, пријавио на један АТП турнир на коме га је ретко ко очекива.


Бонус видео: Новак Ђоковић - Пет тајни због којих је најбољи на свету
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

О ЧЕМУ СУ РАЗГОВАРАЛИ ПУТИН И СИ? Цео свет прича о украјинском мировном плану, а сада се огласио Кремљ