КАКАВ ТЕРМИН! Организатори Вимблдона одлучили када Новак Ђоковић игра четвртфинале

Новости онлине

04. 07. 2022. у 21:41

НОВАК Ђоковић се у понедељак пласирао у четвртфинале Вимблдона, а у уторак сазнао када ће поново на терен.

КАКАВ ТЕРМИН! Организатори Вимблдона одлучили када Новак Ђоковић игра четвртфинале

FOTO: Tanjug/AP

Подсетимо, најпре је у то четвртфинале прошао Јаник Синер (приредивши изненађење победом над сензационалним Шпанцем, Карлосом Алкаразом), а онда је у касним вечерњим сатима и Ноле изборио право да се и даље надмеће (и то уз изгубљени сет од сјајног аутсајдера, Тима ван Рајтховена).

Њих двојица ће играти у уторак, што су знали и синоћ, али су сада сазнали да ће играти у идеалном термину - од 13.30 по локалном, односно 14.30 по нашем, средњеевропском времену.

Зашто је то идеални термин?

Најпре из метеоролошких, потом личних, Новакових разлога, а онда и такмичарских .

  • Прво, у време одигравања овог сусрета, па макар он потрајао и четири, пет сати, очекује се да температура буде пријатна, од 22 до 24 степена на Целзујусовој скали, и то уз облаке над Лондоном, што значи да би актери могли да пруже свој максимум.
  • Друго, Новак Ђоковић је и сам у понедељак увече рекао да му баш и не прија када игра док је кров затворен ("Требало ми је времена да се навикнем на играње са затвореним кровом, јер је у оваквим условима све на терену мало клизавије"), а против Синера ће играти на отвореном.
  • И, треће, што је можда и најважније: у питању је први од четири четвртфинална меча, што значи да ће победник имати највише време од сва четири учесника потоњег полуфинала да се одмори. Примера ради, Новак би, ако победи, могао да одмара од уторка поподне до петка, када се играју полуфинала, а неко од преосталих четвртфиналиста, ко буде играо у среду увече, имаће само ту ноћ среда/четвртак и сам четвртак као одмор до полуфинала. Наравно, ти тенисери који ће сада имати  мање одмора до полуфинала, имали су дан више одмора до свог првог такмичарског наступа на Вимблдону (почели су с надметањем прошлог уторка, Ноле је на терену био од понедељка).

Новак Ђоковић и Јаник Синер су досад играли смо једном, Србин је лагано победио Италијана прошле године у Монте Карлу (6:4, 6:2), а њихов други по реду дуел можете уживо да пратите на порталу "Новости". У

БОНУС ВИДЕО: Американац пропевао на српском због Новака Ђоковића

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БИЛА САМ НЕВИДЉИВА ПОРЕД НОВАКА Јелена о односу са супругом: Нисам могла да проговорим!