ФАЈЗЕР ДОНИРА ВАКЦИНЕ МОК: Сви спортисти биће вакцинисани у Токију

Novosti online

06. 05. 2021. у 14:12

МОК и компанија Фајзер Бајонтек постигли су споразум о донацији вакцина за учеснике Олимпијских игара.

ФАЈЗЕР ДОНИРА ВАКЦИНЕ МОК: Сви спортисти биће вакцинисани у Токију

Фото: ЕПА

Међународни олимпијски комитет данас је објавио информацију да је потписан Меморандум о разумевању са компанијом Фајзер Бајонтек у вези са донацијом вакцина за заштиту од вируса ЦОВИД-19, којима ће се имунизовати учесници Олимпијских игара широм света. Национални олимпијски комитети ће у сарадњи са Владама својих земаља радити на дистрибуцији доступних вакцина и одређивати приоритете за процес имунизације.

У саопштењу се наводи да Међународни олимпијски комитет снажно подржава све националне олимпијске комитете који спроводе процесе имунизације од како су вакцине постале доступне за широку употребу. Напомиње се да је да вакцинација јако битна у процесу заштите свих спортиста и чланова делегација који ће учествовати на Олимпијским играма у Токију, али и због заштите локалног становништва у Јапану.

Међународни олимпијски комитет већ је раније истакао пример Олимпијског комитета Србије који је кроз сарадњу са Министарством омладине и спорта и Владом Србије међу првима спровео процес вакцинације спортиста као припрему за наступ на Олимпијским играма.

Донација вакцина ће бити велики допринос у нашим напорима да овога лета у Токију одржимо безбедне и сигурне Олимпијске игре за све учеснике. Позивамо све спортисте и чланове делегација који ће бити у Токију да приме вакцину и тако нам помогну да створимо сигурно окружење за све. Примањем вакцине спортисти, као највећи амбасадори здравог начина живота, шаљу јаку поруку да вакцинисање није само питање личног здравља, већ и бриге за заједницу и све људе око нас – рекао је председник Међународног олимпијског комитета, Томас Бах и захвалио компанији Фајзер Бајонтек на донацији вакцина.

У светлу припрема за Олимпијске игре, а у складу са актуелном пандемијском ситуацијом везано за инфекцију ЦОВИД-19, Олимпијски комитет Србије је формирао Радну групу за праћење свих аспеката ЦОВИД-19 инфекције на спортисте и чланове Мисије која је одржала и предавање свим спортистима и члановима спортских савеза о важности имунизације путем вакцинације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)