СПОРТСКИ ЗЕМЉОТРЕС! Руси поново на борилиштима: Вијориће се застава "зборнаје", интонираће се химна

Novosti online

05. 10. 2022. у 17:21

НАКОН што је дошло до ескалације сукоба између Русије и Украјине и званичног почетка рата спортисти из Русије претпели су огромне последице и готово да су елиминисани са свих значајних спортских надметања. Иако повратак руских спортиста на борилишта делује као немогућа мисија сада члановима "зборнаје" стижу охрабрујуће вести.

СПОРТСКИ ЗЕМЉОТРЕС! Руси поново на борилиштима: Вијориће се застава зборнаје, интонираће се химна

FOTO: Tanjug/AP

Наиме, Међународно боксерско удружење (ИБА) гласало је да се поништи забрана учешћа руским и белоруским такмичењима под својим националним такмичењима у наредном периоду. Кровна организација светског аматерског бокса донела је одлуку образложивши је да политика не би требало да има икакав утицај на спорт.

- Свим спортистима треба дати једнаке услове. Наша организација поштује своју аутономију и остаје политички неутрална и независна. ИБА жели мир и у сваком сукобу ће играти искључиво улогу миротворца. Руске и белоруске екипе моћи ће да користе своје заставе и грбове, а уколико дођу до златних медаља, интонираће се њихове националне химне - наводи се у званичном саопштењу ФИБА.

Сада је на потезу Међународни олимпијски комитет, који је у прошлости, додуше из потпуно других разлога, имао бројних несугласица са ИБА.

Оваква одлука могла би да изазове велику буру, а последице би врло лако могле да буду и избацивање спорта из програма Летњих олимпијских игара, што би представљало праву катастрофу за један од најстаријих светских спортова.

БОНУС ВИДЕО: Кад химна Србије, "Боже правде", загрми у Русији...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УКРАЈИНА ПОВЛАЧИ РАДИКАЛНИ ПОТЕЗ: Ово многи нису очекивали, хитно реаговао и Међународни олимпијски комитет

УКРАЈИНА ПОВЛАЧИ РАДИКАЛНИ ПОТЕЗ: Ово многи нису очекивали, хитно реаговао и Међународни олимпијски комитет

РАТ у Украјини, односно "Специјална војна операција" како то Русија назива, поново је за једну од "споредних" ствари изнедрио и спортски потез. Најновије вести на тему "спортске санкције Русима" и њихово могуће укидање - донеле су са собом и бурну украјинску реакцију, због које је морао да реагује Међународни олимпијски комитет (МОК).

03. 02. 2023. у 15:22

Коментари (1)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну