ЈОШ ЈЕДАН ТРОФЕЈ СТРЕЛКИЊЕ: Зорана Аруновић дипломирала на Филолошком факултету

Љ.Б.

28. 09. 2022. у 17:50

У среду, 28. септембра, у деканату Филолошког факултета Универзитета у Београду организован је свечани пријем стрелкиње Зоране Аруновић, која је пре неколико дана дипломирала на Катедри за славистику овог факултета, на Групи за украјински језик и књижевност.

ЈОШ ЈЕДАН ТРОФЕЈ СТРЕЛКИЊЕ: Зорана Аруновић дипломирала на Филолошком факултету

ФОТО: Филолошки факултет

Занимљивост овог сусрета огледа се и у томе што је декан Филолошког факултета проф. др Ива Драшкић Вићановић Зорани предавала Увод у филозофију. Зорана живо памти њена предавања, на којима се, поред развијања критичког духа,  суочила са степеном ангажовања које студије захтевају и научила како да се носи са изазовима чије савладавање подстиче лични развој. 

Зорана је истакла да је у тешким тренуцима припрема за светска првенства и Олимпијске игре потпору налазила у украјинској књижевности. Велику заслугу за успешно окончање студија приписује професорки украјинске књижевности Тањи Гаев, која ју је пратила од почетка студија, а касније, када је њена спортска каријера узлетела и одвукла је од свакодневног учења, није јој дозвољавала да одустане.

Проф. др Драшкић Вићановић подвукла је да је веома важно да се чује глас спортиста по питању значаја образовања, и нагласила да је овим младим људима неопходна системска подршка како би им се олакшало суочавање са изазовима које намећу обавезе професионалног бављења спортом, и како би каријеру ускладили са студијама, посебно на државном универзитету.

Бонус видео: Кад химна Србије, "Боже правде", загрми у Русији...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ШОК-МЕЧ ОРЛОВА! Србија и Камерун одиграли утакмицу за памћење, Пиксијеву екипу чека драма на Светском првенству

ШОК-МЕЧ "ОРЛОВА"! Србија и Камерун одиграли утакмицу за памћење, Пиксијеву екипу чека драма на Светском првенству

СРБИЈА и Камерун су приредили драматичан дуел љубитељима фудбала, а наша репрезентација је испустила прилику да дође до прве победе на Светском првенству чији је домаћин Катар: после преокрета, "орлови" су водили са 3:1, али на крају је меч завршен резултатом 3:3.

28. 11. 2022. у 13:00 >> 13:01

Коментари (0)

ХРВАТИ СЕ КРСТЕ: На канадској јавној ТВ пре меча погрешна застава Хрватске - како изгледа у канадској верзији