РУСИЈА ЗАТЕЧЕНА: Једна од највећих звезда руског спорта напустила домовину и не пада јој на памет да се враћа

Новости онлине

27. 09. 2022. у 16:33 >> 16:46

РУСИЈА је затечена најновијом вести која се тиче спорта, а вероватно има везе и са дешавањима у вези са Украјином, односно санкцијама које су уведене.

РУСИЈА ЗАТЕЧЕНА: Једна од највећих звезда руског спорта напустила домовину и не пада јој на памет да се враћа

FOTO: Tanjug/AP

Подсетимо, када су земље "Запада" уводиле санкције Руској Федерацији због војне интервенције у Украјини, одмах су се томе придружиле и све водеће спортске организације на свету. Међу тим санкцијама истицале су се углавном оне бескомпромисне, попут забране свим тимовима из Русије да се такмиче, али и оне понижавајуће - да се дозволе такмичарски наступи ако се неко од Руса или Рускиња одрекне имена државе, химне и заставе, као што је случај у тенису.

Па опет, није било много оних који су се због тога одрицали живота и рада у Русији, а и они малобројни који су решили да узму туђе држављаноство нису баш "звучна имена" руског спорта. Међутим, једна истинска звезда Руске Федерације данас је повукла за многе у тој земљи неочекивани потез.

Како открива агенција РИА Новости, петострука олимпијска шампионка у синхроном пливању и актуелни генерални секретар Олимпијског комитета Русије, 39-годишња Анастасија Давидова, решила је да "напусти Русију и у њу се више не враћа".

Детаљи везани за њену одлуку нису познати, али је поменута агенција потврду ове информације добила у самом Олимпијском комитету, "од поузданог извора", који је додао да "Давидова није у званичној форми поднела оставку (на место генералног секретара ОКР-а).

Одлазак велике звезде спорта Руске Федерације је потом потврдила и селекторка руске репрезентације у синхроном пливању, Татјана Покорвскаја, истичући да се "у понедељак сазнало да је Анастасија Давидова напустила Русију".

- За мене је то неочекивано. Али, не могу да коментаришем ову ситуацију - кратко је навела она за "Московски комсомолец".

Са друге стране, "Спорт експрес" је контактирао "Олимпијски центар синхорног пливања" , који је носио име и био у власништву Анастасије Давидове. Тамо је новинарима поменутог листа речено да је "данас, 27. септембра, стигло обавештење о одласку бивше спортисткиње ван граница  земље, а ту је било и наведено да је отишла с мужем и да не планирају да се враћају, те су били именовани људи који ће убудуће водити поменути центар".

- Емиграције из руског спорта је било и раније, ове године је десетак спортиста отишло из Русије, али међу њима није било трофејних актера спорта као што је то Давидова, а понајмање неко ко је члан ОКР-а - наводи "Спорт експрес".

Давидова је у синхроном пливању пет златних медаља освојила на Олимпијским играма 2004, 2008. и 2012. године, а чак 13 пута је била шампионка света, док је седам злата освојила на првенствима Европе. Носилац је три ордена Руске Федерације.

Бонус видео: Кад химна Србије, "Боже правде", загрми у Русији...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЧЕТНИЦИ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ! Албанци због овога траже да ФИФА казни Србију?! (ВИДЕО)

"ЧЕТНИЦИ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ!" Албанци због овога траже да ФИФА казни Србију?! (ВИДЕО)

СРБИЈА на Светском првенству има за ривале оне репрезентације које им је жреб доделио пред долазак тимова у Катар, али има и неке који уопште не учествују на Мундијалу, али успевају да се својим невероватним захтевима пробију у вести великих светских медија.

29. 11. 2022. у 21:00

Коментари (2)

ВАЖНА ВИДЕО ПОРУКА: Да ли знате чему служи број 0800 011 011 (ВИДЕО)