СПАРТАК НАЈБОЉИ У СРБИЈИ: Суботичани освојили првенство у рвању

Танјуг

22. 05. 2022. у 14:14

РВАЧИ суботичког Спартака нови су шампиони Србије у екипној конкуренцији.

СПАРТАК НАЈБОЉИ У СРБИЈИ: Суботичани освојили првенство у рвању

ФОТО: МОС

На завршници домаћег првенства које је одржано у Суботици рвачи Спартака освојили су 128 бодова, седам више од другопласираног Пролетера из Зрењанина, док је треће место заузео београдски Раднички са 99 бодова.

Био је ово 91. државни шампионат, а учествовало је 140 рвача у 10 категорија, а уједно су се борили и за место у репрезентацији.

Државни прваци по категоријама су: Саболч Лошонц, Потисје Кањижа (55 кг), Кристијан Газдаг, Потисје Кањижа (60 кг), Перица Димитријевић, Спартак (63 кг), Себастијан Нађ, Спартак (67 кг), Алекса Ерски, Партизан (72 кг), Али Арлсан, Спартак (77 кг), Бранко Ковачевић, Раднички (82 кг), Урош Кристин, Спартак (87 кг), Бенце Алмаши, Сента (97 кг), и Немања Павловић, Нови Сад (130 кг).

- Било је задовољство присуствовати оваквом такмичцењу, а посебно ме радује када видим колико се сви рвачи трудили да постигну успех, да помере сопствене границе и покажу да једино пристају на победу. Имали смо прилику да доживимо презентацију енергије, снаге, технике, издржљивости, али и рвачке мудрости и смирености - рекао је председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић.

Дивно је видети колику жељу сви имали сви рвачи да буду део репрезентације, додао је први човек Савеза.

- Очигледан је и значајан напредак квалитета рвања у Србији што је резултат улагања у услове за тренирање, клубове, тренере и рваче. Србија има много разлога да буде поносна на изузетне рваче који су јој донели олимпијске, светске и европске медаље, а Рвачки савез Србије је поносан што рвање постаје све цењеније и популарније, нарочито међу децом.

Трајковић је констатовао је да ће круна њиховог великог рада бити организација Светског првенства за сениоре коме ће Београд бити домаћин од 10. до 18. септембра.

- Верујем да је дошло време рвања и да нас у будућности очекују још већи и значајнији успеси. У име Рвачког савеза Србије желим да честитам најбољим рвачима, освајачима медаља, као и свим учесницима и да се захвалим целом тиму на одличној организацији првенства - закључио је Трајковић.

БОНУС ВИДЕО: Грци навијају за Реал

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВАЖНО ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ Вучић најавио: Укупно повећање од 19,1 одсто