НАГРАДА ЗА СЈАЈНЕ РЕЗУЛТАТЕ: Дамир Микец и Зорана Аруновић најбољи стрелци у 2021.

Танјуг

26. 01. 2022. у 16:55

СТРЕЛЦИ Зорана Аруновић и Дамир Микец проглашени су за најбоље у 2021. години, а њима су признања данас уручена на традиционалној свечаности у Београду.

НАГРАДА ЗА СЈАЈНЕ РЕЗУЛТАТЕ: Дамир Микец и Зорана Аруновић најбољи стрелци у 2021.

Стрељачки савез Србије

Како је саопштено из Стрелајчког савеза Србије, признање за најбољег тренера отишло је у руке Горана Микеца, а прво место у рангирању најбољих клубова освојио је крагујевачки "Чика Мата".

Свечаност је отворио Никола Марић, потпредседник Стрељачког савеза Србије, који је подсетио на резултате у минулој години.

- Наши стрелци су на великим међународним такмичењима прошле године освојили 28 златних, 22 сребрне и 20 бронзаних медаља. Седморо наших спортиста се квалификовало за Олимпијске игре, на којима су изборили четири пласмана у финала и две медаље. Међутим, сем на такмичарском, добри резултати су остварени и на организационом плану, пре свега по питању инфраструктуре. Са државним институцијама интензивно радимо на пројекту реновирања стрелишта "Царева ћуприја" , а очекујемо да Савез ускоро добити и птостор у оквиру тренажног центра Завода за спорт и медицину спорта, чија се изградња ближи крају - казао је Марић.

Микец је осми пут за редом изабран за најбољег стрелца године у Србији, а минуле године је, сем олимпијског сребра ваздушним пиштољем, освојио је и два сребра на Европском првенству и две медаље истог сјаја на Светском купу.

Годину је завршио на првом месту европске и на другој позицији светске ранг листе за ваздушни пиштољ.

- Минула година ми је свакако најуспешнија у каријери. Наравно, мора тако да буде када сам освојио олимпијску медаљу. Пресрећан сам постигнутим, презадовољан што сам поново изабран за најбољег у тако успешној организацији са богатом традицијом, каква је Стрељачки савез Србије. Прошла година ми је била најуспешнија до сада, али не желим да тако и остане. Немам много времена за одмор,за опуштање, јер наредне Олимпијске игре су већ 2024. У сваком олимпијском циклусу је теже него у претходном изборити олимпијску визу и већи је изазов пласирати се на највећу светску смотру. Прву шансу за квоту за Париз имаћу на Светском првенству на јесен. Неће бити лако, тада ће на располагању бити само четири квоте, али мој циљ је да што пре дођем до олимпијске улазнице - казао је Микец.

Дамир Микец/Foto: Zoran Jovanovic

Зорана Аруновић је 2021. у микс пару ваздушним пиштољем са Дамиром Микецом освојила европско сребро и четврто место на Олимпијским играма.

Од резултата се издвајају и екипна бронза ваздушним пиштољем на Европском првенству, девето место малокалибарским пиштољем на Олимпијским играма.

- Прошле године сам остварила неколико високих пласмана и освајала медаље на великим такмичењима. Ипак, 2021. је могла да буде и боља за мене. Међутим, треба имати у виду да сам се суочавала са различитим препрекама, било је неких ствари које ми нису ишле на руку и то се одразило на резултате. Надам се да ме лоша среће неће пратити и у 2022, да ће тих препрека бити мање. За сада ми је први циљ да што пре на великом такмичењу испробам нова правила. Прва два Гран при турнира на којима се гађало по новим правилима сам због болести пропустила, зато са нестрпљењем чекам Светски куп у Каиру у фебруару - поручила је Аруновићева.

БОНУС ВИДЕО: ТОП 10 НАЈПЛАЋЕНИЈИХ ФУДБАЛЕРА: Колико зарађује Роналдо а колико Меси...

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)