АТЛЕТИКА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО: Умро некадашњи светски шампион и бивши муж Мерион Џонс

Новости онлине

30. 11. 2021. у 12:04

УМРО је Си-Џеј Хантер, бивши светски шампион у бацању кугле из 1999. године! Ову информацију саопштили су данас из америчке Националне асоцијације тренера у бацачким дисциплинама.

АТЛЕТИКА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО: Умро некадашњи светски шампион и бивши муж Мерион Џонс

Фото: АП

Хантер је био бивши супруг америчке спринтерске звезде Мерион Џонс. У објави нису прецизирани разлози његове смрти у 52. години.

Си-Џеј Хантер је постао светски шампион 1999. у Севиљи, после бронзе 1997. Заузео је седмо место у финалу Олимпијских игара у Атланти 1996, а две године касније привукао је пажњу светских медија склапањем брака са спринтерском звездом Мерион Џонс, која је била трострука светска шампионка у спринту на 100 и 4x100 метара и освајачица пет медаља на Олимпијским играма у Сиднеју 2000 (три златне, две бронзане).

Џонсовој су, међутим, одузете све почасти, након што је 2007. признала да се допинговала стероидима две године пре Олимпијских игара. Си-Џеј Хантер није био у Сиднеју на Играма за које се квалификовао пре повлачења због повреде, јер је после откривено да је био позитиван због присуства супстанце нандролон три месеца раније.

Си-Џеј Хантер је завршило каријеру 2001. године, пре него што се развео од Мерион Џонс 2002. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)