ПОБЕДА СРПСКОГ АУТОМОБИЛИСТЕ: Милован Веснић најбољи на Гробнику

Танјуг

24. 07. 2021. у 19:15

СРПСКИ аутомобилиста Милован Веснић тријумфовао је први пут у текућој сезони ТЦР Источна Европа, победивши у првој трци на Гробнику.

ПОБЕДА СРПСКОГ АУТОМОБИЛИСТЕ: Милован Веснић најбољи на Гробнику

FOTO: D. Karadarević

Веснић је стартовао са пол-позиције и водио је сво време трке.

- Тешка трка, као и цела сезона, али најбитније је да је ауто коначно "прорадио како треба". Возио сам сигурну трку, држао сам све под контролом, чувао сам и гуме и кочнице. Имао сам добру стратегију, дефанзивну, што се одразило и на добар резултат - изјавио је Веснић после победе.

Грошек је држао темпо Веснића, а разлика између њих била је константно 0,3 секунде. Грошек је покушавао да избије на чело на правцима, док је на кривинама био спорији од српског аса.

Близу њих био је и Витке, који је ухватио ритам после лошег старта. Он се указивао у ретровизорима Грошеку, али напада није било. Напето је било до самог краја, али је поредак на циљу остао Веснић-Грошек-Витке.

Друга трка на програму је сутра од 13 часова а Веснић стартује са седме позиције.

- Сутра ће бити тешко завршити трку јер крећем из средине. Возићу паметно и бићу спреман на све - каже Веснић пред другу трку четвртог тркачког викенда ТЦР Источне Европе на Гробнику код Ријеке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)