ОДУШЕВЉЕЊЕ У ПРОЛЕТЕРУ: Угледајте се на Зуру

Б. ГРУЈИЋ

05. 08. 2021. у 20:43

ЗУРА, мајсторе, ми смо увек уз тебе - орило се на тренингу талентованих рвача, пионира Пролетера, који су искрено, како то доликује отвореним дечјим душама, поздравили бронзану олимпијску медаљу, њиховог великог рвачког, али пре свега људског узора, Зураба Датунашвилија.

ОДУШЕВЉЕЊЕ У ПРОЛЕТЕРУ: Угледајте се на Зуру

ФОТО: Тањуг

Миолски, Молнар, Попетру, Терзин, Ђукић, Којић, Васић и сви остали суперталентовани Пролетерови клинци сада, у атмосфери свечаних пријема и медијске помпе бронзаног хероја Зуре, као запете пушке очекују миг својих тренера и председника клуба Марка Станојчића, око организованог дочека на аеродрому "Никола Тесла".

- Давора Штефанека, мада је већ отишао из клуба, дочекало је нас двадесетак, када се окићен златом вратио из Рија 2016. - каже Ђорђе Миолски, некадашњи репрезентативац Србије и сада тренер млађих категорија у шампионском гиганту из Зрењанина.

Миолски додаје да ће Датунашвилија, по традицији, дочекати неколико најмлађих рвача Пролетера.

- Журка неће узостати, тако је увек када се Зура појави, насмејан и весео, а он обожава децу и често је на нашим тренизима - допунио је свог колегу тренер млађих категорија Душан Попетру, уз кога су Радован Момиров и Марко Штиклица, који раде са најмлађим рвачима.

Жељко Трајковић, такође Зрењанинац, председник РС Србије и један од најзаслужнијих за то што је Зураб у Пролетеру и бори се за Србију, уз осмех каже:

- Сваки рођендан већ годинама обележимо уз торту и сокове, а Зурину медаљу ћемо прославити када дође кући у Зрењанин.

Колико је Зураб важна карика у олимпијском рвачком тиму Србије, говори детаљ са једног од последњих тренинга репрезентације у Зрењанину, када је селектор Добрев, указао осталим рвачима на понашање и залагање Датунашвилија.

- Угледајте се на Зуру - узвикнуо је селектор и као да је знао да ће управо он обрадовати Србију 11. рвачком и шестом олимпијском медаљом за Србију у Токију.

Да се нешто величанствено спрема, предосећали су и у клубу, приређујући свечани испраћај нашим рвачима, којем је присуствовао и градоначелник Зрењанина, Симо Салапура, уз Жељка Трајковића, такође некадашњег успешног рвача и репрезентативца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)