ЧУДО ОД ДЕТЕТА: Кинескиња извела најбољи скок у историји Олимпијских игара, све судије дале десетке

Новости онлине

05. 08. 2021. у 10:16

Кинескиња Цоан Хунчан освојила је данас олимпијско злато у Токију, у скоковима у воду са торња 10 метара. Хунчан, 14-годишња такмичарка је до злата дошла укупним резултатом 466,20, док је сребрну медаљу освојила њена сународњакиња Чен Јујси (425,40).

ЧУДО ОД ДЕТЕТА: Кинескиња извела најбољи скок у историји Олимпијских игара, све судије дале десетке

Фото: АП

Бронзана медаља припала је Аустралијанки Мелиси Ву са укупно остварених 371,40 бодова.

Млада 14-годишња Хонгчан ушла је у историју овог спорта као прва особа која је успела да направи три савршена скока на Олимпијским играма, те је тако одувала конкуренцију у борби за златну медаљу.

У два наврата је добила све десетке од стране судија, док је једном један судија дао 9,5, али се тај резултат није рачунао, па је се и тај скок рачуна као савршен.

Међутим, оно што је уследило у другој рунди је удаљило Хонгчан далеко од свих осталих такмичарки - успела је да направи савршен скок, све оцене судија су биле највише могуће (10 поена).

Да ово није било случајно, Хонгчан је показала и у четвртој серији када је направила још један беспрекоран скок, када је такође добила све саме десетке.

Коначно, последња серија је донела још један тежак скок девојчице из Кине, тада је само један судија показао 9.5, док су сви остали поново дали оцену 10.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)