СТРАШНА ТРАГЕДИЈА ХРВАТА: Пре него што је изгубио у борби за бронзу од српског представника, умрла му сестра од 11 година

Новости онлине

05. 08. 2021. у 08:34

Иван Хуклек, хрватски рвач који је поражен од Зураба Датунашвилија у борби за бронзу на Олимпијским играма, пре доласка у Токио доживео је веома тешку трагедију.

СТРАШНА ТРАГЕДИЈА ХРВАТА: Пре него што је изгубио у борби за бронзу од српског представника, умрла му сестра од 11 година

FOTO: AP/Tanjug

Хуклек је у Софији у мају изборио место на Олимпијским играма, а пошто се вратио у Хрватску, открио је да је само две недеље пре тога доживео изузетно тежак ударац, због ког је било велико питање да ли ће наступити у Токију.

Наиме, њему је крајем априла 2021. године преминула 11-годишња сестра Марта:

„Пре две недеље је моја сестрица Марта преминула, и ја сам тада рекао да не желим да идем на Олимпијске квалификације. У том тренутку нисам имао воље за такво нешто, али су ми моја породица – мама, тата, супруга, моја браћа – рекли да морам да идем због ње. На крају сам отишао због Марте, остварио норму, коју сам њох посветио. А све бих ово дао само да је она жива“, рекао је Хуклек у изјави Вечерњем листу по завршетку квалификација које су одржане у Софији почетком маја.

„Тешко је када родитељи изгубе дете од 11 година, и када брат изгуби сестру. Био је то велики шојк за мене, а ја је требало да будем утеха. Када сам се чуо са породицом пошто сам освојио норму за Олимпијске игре, сви су плакали. Ово је био први пут да су се нечему развеселили“, додао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)