ФИЛМСКА ПРИЧА ДАТУНАШВИЛИЈА: У Грузији га пребили шипком, дошао као спаринг партнер и на крају донео Србији медаљу!

Novosti online

04. 08. 2021. у 13:52

ЗУРАБИ Датунашвили, 29-годишњи Грузијац Србији је донео шесту медаљу, а његова животна прича равна је филмској.

ФИЛМСКА ПРИЧА ДАТУНАШВИЛИЈА: У Грузији га пребили шипком, дошао као спаринг партнер и на крају донео Србији медаљу!

Фото: АП

Пре доласка у Србију освојио је за Грузију три медаље на европским такмичењима. Два пута био је шампион Европе, једном је освојио бронзану медаљу. Након инцидента у Тбилисију преселио се у Србију. 

У јануару 2019. године Грузијца су током једног такмичења пребили металном шипком. Одлучио је да више не представља Грузију. 

Датунашвили се у финалу првенства борио против Роберта Коблијашвилија и судије су за победника прогласиле вешеструког првака света и Европе.

Многи су негодовали због ове одлуке, јер су сматрали да је победу заслужио Датунашвили. Уследио је вербални обрачун, а чак је и председник Рвачког савеза Грузије Гега Гегешидзе учествовао у инциденту. 

Он је улетео у гомилу са металном шипком и ударио репрезентативца Датунашвилија у главу. Он је ухапшен, али је убрзо и пуштен уз плаћену казну, док је Датунашвили донео одлуку да напусти своју земљу.

Датунашвили је након инцидента разговарао са Михаилом Каџајом, својим земљаком и пријатељем који је већ наступао под заставом Србије.

- Рекао сам му да желим да напустим Грузију. Он ми је тад открио да би Србија можда била заинтересована за мене. Контактирао ме је председник Рвачког савеза Жељко Трајковић, и тако сам се нашао ту где сам и сад, рекао је једном приликом Зураби.

Првобитна идеја била је да Датунашвили буде спаринг партнер Немешу, ствари су се ипак брзо промениле. Одлука се испоставила исправном, донео је Србији три медаље. 

На Светском купу у рвању у Београду освојио је бронзану медаљу, а пре освајања бронзе на ОИ тријумфовао је на Европском првенству у Варшави у априлу ове године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)