СЕБИЋ СТИГАО У ДОМОВИНУ: Велика је част представљати Србију!

Танјуг

04. 08. 2021. у 09:58

РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ Србије у стрељаштву Миленко Себић, освајач олимпијске бронзе на Играма у Токију, каже да се утисци после успеха још увек нису срели.

СЕБИЋ СТИГАО У ДОМОВИНУ: Велика је част представљати Србију!

ФОТО: Тањуг/Сава Радовановић

Себић је у дисциплини МК пушка тростав освојио бронзу, што пета медаља за Србија на ОИ у Токију.

"Утисци се још увек нису слегли, све је на истом нивоу као што је био и тамо. Прво непроспавана ноћ, али данас је мало боље. Идемо даље", рекао је Себић на конфреенцији за медије по доласку у Београд.

Након освајања бронзе, Себић се на победничко постоље попео са сликом стрелкиње Бобане Момочиловић Величковић, која је прошле године преминула, а тај гест је изазвао велику пажњу.

ФОТО: Тањуг/Сава Радовановић

"Та прича је кренула је у мојој глави пре узимања квоте, када см узео квоту, рекао сам да идем до краја".

Бронзани олимпијац захвалио свима на подршци коју је добио током Олимпијских игара, а упитан је какав је осећај сада када се вратио у Србију.

"Људи кажу Србија до Токија, али Србија је Србија. Била ми је превелика част да се борим за Србију на Олимпијским играма, а то сам тек видео након освојене медаље. Толико сам порука добио од људих које не познајем, нисам стигао ни да одговорим. Хвала свима који су навијали за мене и за цео олимпијски тим. Хвала ОКС, Министарству спорта, Стрељачком савезу, без њих би све било теже", додао је Себић.

ФОТО: Тањуг/Сава Радовановић

Себић је рекао да је финале било тешко, али да је то очекивао, јер конкуренција била јака.

"Знао сам да се морам да се борим, да издржим до краја. То је борба са самим собом. Знао сам да сам технички и тактички спреман, само сам морао да издржим до последњег хитца", истакао је Себић.

Селектор Србије за пушку Драган Доневић захвалио се на подршци и дочеку.

"Презадовољан сам, ово је исторјиски успех. Настављамо путем који је наша легендарана репрезентација кренула 1988. Мозда је за вас изненађење што је Себић узео медаљу, за нас стручњаке није. Ми смо знали да он може високо на ОИ, финале је било планирано. Миленко је један од оних стрелаца који дође два сата раније на трениниг и стрељану напушта када сви оду. За ОИ смо му обезбедили додатну муницију да се припрема за такмичење. Ова медаља није изненђење,случајност вецг плод рада и труда", рекао је Доневић.

ФОТО: Тањуг/Сава Радовановић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)