МАРИНА МАЉКОВИЋ ОДУШЕВЉЕНА НАКОН ПОБЕДЕ: Још нисмо рекли последњу реч! Једна мала Србија да победи Кину...

Novosti online

04. 08. 2021. у 08:42

ЖЕНСКА кошаркашка репрезентација Србије савладала је селекцију Кине (77:70) у четвртфиналу Олимпијских игара после огромног преокрета у последњој четвртини.

МАРИНА МАЉКОВИЋ ОДУШЕВЉЕНА НАКОН ПОБЕДЕ: Још нисмо рекли последњу реч! Једна мала Србија да победи Кину...

FOTO: AP/Tanjug

Селекторка Марина Маљковић очекивано је била пресрећна после победе.

- Имале смо огромну жељу да покажемо да нисмо још рекли оно наше, нашу последњу реч, да нећемо да завршимо овде. Колико год смо играли ружну кошарку, губили лопте, правили грешке, показали смо да је то што краси овај тим заједништво и енергија и сигурна сам да су све моје кошаркашице то рекле. У неким моментима је заиста тешко, Олимпијске игре су тешко такмичење, најтеже психолошки, посебно ако долазиш са освојеном медаљом – рекла је Марина.

Још једном је поновила да верује у свој тим, додала је да могу да победе било кога када им је добар дан! 

- Имали смо ми одређених проблема, Соња је имала ковид... Нико није кукао, нисмо много причали о томе, не тражимо алиби никада. Оне су схватиле поруку, знају да верујем до краја у њих. Могу да победе сваког када овако играју.

Закључила је да је невероватно да је једна Србија од 7.000.000 становника успела да савлада Кинескиње, које су најбоље у последњих 15 година.

- Уз Јапан, то је најјача екипа у Азији. То су много јаки тимови, ово је понајбоља селекција Кине у последњих 15 година. Ово је данас био тим као један у сваком моменту. Женска кошаркашка репрезентација је то доказала, у победи против Шпаније у Валенсији. Једна мала Србија да победи Кину, вау, то ће остати за сва времена. Када се осетим то у њима, то се осети у ваздуху. Ако овако изађу, и часно да изгубе, ја ћу им честитати – закључила је Маљковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)