СРБИЋ УЗЕО СРЕБРО ЗА ХРВАТСКУ: Смешила му се бронза, али је онда Холанђанин пао...

Новости

03. 08. 2021. у 13:03

ХРВАТСКИ гимнастичар Тин Србић освојио је сребро на вратилу на Олимпијским играма у Токију.

СРБИЋ УЗЕО СРЕБРО ЗА ХРВАТСКУ: Смешила му се бронза, али је онда Холанђанин пао...

Фото: Танјуг/АП

Одрадио је наступ без грешке и након шест такмичара прешао у вођство са оценом 14.900. Касније га је престигао Јапанац Даики Хашимото с оценом 15.066.

Светски првак из Монтреала 2017. и сребрни са СП-а у Штутарту две године касније, те двоструки освајач сребра на европским првенствима (2019, 2020), стигао је сада и до своје прве олимпијске медаље. Била је то уједно и осма хрватска медаља на Играма у Токију, при чему треће сребро након три злата и две бронзе.

Србић је у квалификацијама са сјајном вежбом, са стартом 6.2 и на крају оценом 14.633, у финале ушао као трећепласирани. Међутим, за финале је припремао своју најјачу вежбу са стартом 6.5  најавивши како иде на све или ништа. Ризик се исплатио и сјајним наступом стигао је до сребра.

Бољи од њега био је само Хашимото који је био најбољи и у квалификацијама. У финалу је освојио злато с оценом 15.066, док је бронзу освојио Рус Никита Нагорњи са 14.533. За 19-годишњег Јапанца је то друго злато у Токију након што је био најбољи и на вишебоју.

Холанђанин Барт Деурло, који је могао да скине Србића са другог места и да га тако остави са бронзом у рукама, у последњем наступу је пао и Хрвату је на крају припало сребро.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)