СЕБИЋЕВА БРОНЗА ЗА ФИЛМСКУ ПРИЧУ: Како је Украјинац погодио мету Хрвата и погурао Србина до медаље...

Новости онлине

02. 08. 2021. у 11:07

Српски стрелац Миленко Себић донео је Србији пету медаљу сјајним издањем у финалу, али било је потребно и мало среће да дође до бронзе у дисциплини ваздушна пушка тростав.

СЕБИЋЕВА БРОНЗА ЗА ФИЛМСКУ ПРИЧУ:  Како је Украјинац погодио мету Хрвата и погурао Србина до медаље...

Фото: Printscreen РТС

Себић је добро отворио финале, после две серије налазио се на трећем месту, али уследило је неколико лошијих издања и на средини такмичења био је константно на петом, а у једном тренутку и шестом месту.

Утисак је био да ће тешко до медаље, пошто су Украјинац Серхиј Кулиш и Белорус Јури Шербатсевич имали предност од два-три круга.

Међутим, тада се десила несвакидашња грешка. Кулиш је уместо у своју мету, погодио од Хрвата Петра Горше и тај хитац му се аутоматски није рачунао, а није могао ни да га понови.

Ово је за РТС објаснио сребрни из Токија Дамир Микец, пошто у преносу није могло да се закључи због чега је Украјинац одједном пао са трећег на осмо место.

Поред аматерски грешке Кулиша и Шербатсевич је имао неколико јако лоших хитаца и Себић је захваљујући свом добром издању скочио на четврто место и био је за петама трећепласираном Норвежанину Хегу.

Тада је било јасно да Себић може до бронзе. У завршници је виђена велика борба између Србина и Норвежанина и на нашу срећу као победник је изашао 36-годишњак из Трстеника.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)